Un vaixell amb migrants al port de Pozzallo, Sicília, vigilat per efectius policials (Reuters)
Un vaixell amb migrants al port de Pozzallo, Sicília, vigilat per efectius policials (Reuters)

Multes de fins a 50.000 euros a les ONG que entrin amb migrants en aigües italianes

El govern ha aprovat el decret impulsat per l'ultradretà Salvini i tirarà endavant al Parlament amb el suport del seu soci de govern, el Moviment 5 Estrelles

RedaccióActualitzat

Nova mesura impulsada per Matteo Salvini contra les operacions de rescat de migrants al Mediterrani. El govern italià ha aprovat un decret que castiga amb multes d'entre 10.000 i 50.000 euros les ONG que entrin, transitin o atraquin a les seves aigües territorials. La iniciativa rebrà el vistiplau del Parlament.

El Moviment 5 Estrelles -soci de govern del vicepresident Salvini-, es va negar a aprovar aquesta nova mesura uns dies abans de les eleccions europees. Però un cop superats els comicis, la iniciativa ha estat acceptada per aquesta formació antisistema, i tot apunta que obtindrà el suport de les cambres legislatives.

El líder de 5 Estrelles i ministre de Treball, Luigi Di Maio, molt reticent en un principi, afirma ara que "és un començament" i espera que el Parlament aprovi aquesta mesura per "frenar la immigració irregular."

 

El decret va destinat a "frenar la immigració irregular" (Reuters)


Matteo Salvini ha fet bandera de la negativa a permetre que els vaixells de rescat al Mediterrani atraquin als ports italians, una política que quan s'aprovi tindrà una base legal. El també ministre de l'Interior s'ha apressat a dir que "no es tracta d'una normativa estrictament restrictiva, sinó orientada a incrementar la seguretat del país."

Aquest decret té com a objectiu reprimir la immigració clandestina, però també endurir els càstigs contra qui ataca la policia en concentracions i reforçar les mesures per garantir la seguretat als estadis esportius. I preveu l'assignació de tres milions d'euros els tres pròxims anys per disposar d'agents encoberts per combatre la immigració irregular.

 

 

Salvini, home fort a Itàlia, també va arrasar a les eleccions europees (Reuters)


Tot plegat coincideix amb un moment delicat del govern italià que, aparentment, s'ha resolt després que Salvini i Di Maio s'hagin conjurat per tirar endavant l'executiu. Arran de les diferències entre els líders de la Lliga i del Moviment 5 Estrelles s'havia especulat sobre un avançament electoral.

Els dubtes sobre la continuïtat del govern italià, enfrontat a Brussel·les pels pressupostos de l'estat, van sorgir després de les eleccions europees, en què la Lliga de Salvini va arrasar i el seu soci de govern va perdre suport.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansItàlia
Anar al contingut