Els convocants xifren en més de 150.000 persones els assistents a la marxa per reclamar la regulació dels preus dels lloguers (EFE/Chema Moya)

Manifestació multitudinària a Madrid pel dret a l'habitatge i contra els preus abusius del lloguer

Els assistents a la protesta amenacen amb una vaga de pagament de lloguers si no s'adopten mesures efectives contra l'especulació immobiliària
Redacció
TEMA:
Habitatge

Milers de persones han sortit aquest diumenge al carrer a Madrid per defensar el dret a l'habitatge i per denunciar l'alça imparable dels preus dels pisos de lloguer. Sota el lema "S'ha acabat. Abaixem els lloguers", han reclamat mesures efectives que ajudin a contenir el preu dels lloguers, que hi hagi un control de les compres d'immobles amb finalitats especulatives i que l'habitatge sigui un dret i no un negoci.

La delegació del govern a Madrid parla de 22.000 manifestants, mentre que les entitats organitzadores xifren en 150.000 els assistents a la protesta. 

A la manifestació, convocada pel Sindicat d'Inquilines de Madrid, s'hi han sumat una quarantena de col·lectius i associacions com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), el sindicat CCOO, Ecologistes en Acció i Amnistia Internacional. Volen aconseguir que es rebaixi un 50% el preu mitjà dels lloguers.

La marxa l'han convocada el Sindicat d'Inquilines de Madrid i una quarantena de col·lectius i també partits d'esquerres (EFE/Chema Moya)

Altres mesures que els convocants de la protesta proposen per rebaixar el preu mitjà dels lloguers és que s'expropiïn els habitatges als fons voltor o que es tanquin tots els pisos turístics.

En la manifestació d'avui, que s'ha plantejat com l'avantsala d'una futura vaga de lloguers que suposaria una aturada del pagament de la renda per part dels llogaters, també s'ha demanat la dimissió de la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez.

La portaveu del Sindicat d'Inquilines de Madrid, Valeria Racu, anuncia mesures més contundents contra l'alça del preu dels lloguers, com una vaga general de pagament de la renda mensual: "No hi haurà policia ni sicaris suficients per frenar a tots els que avui hem sortit a manifestar-nos".

En el recorregut de la manifestació s'han sentit proclames com "La llei d'habitatge a les escombraries" o "No tolerarem ni un desnonament més" (EFE/Chema Moya)


    
 

ARXIVAT A:
Habitatge Hipoteques
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut