La terrassa d'un bar a la Manga abans de l'ordre de confinament
La terrassa d'un bar a la Manga abans de l'ordre de confinament (ccma)

Múrcia confina municipis de la costa per la quantitat de madrilenys que hi han arribat

El president de la comunitat critica que moltes persones s'han pres la quarantena pel coronavirus com unes vacances

Actualitzat

Múrcia ha ordenat el confinament de tots els municipis de la costa per contenir la propagació del coronavirus, mesura que afecta unes 400 mil persones.

Segons el govern de la comunitat, es tracta de mesures d'estricte compliment per frenar l'arribada de persones que fugen de regions on el focus del virus està més descontrolat.

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha dit que no permetrà més irresponsabilitats com aquesta, i per això ha anunciat el tancament d'establiments d'oci, turístics i culturals i es restringiran moviments per motius de feina.

"Hem vist que una persona amb la malaltia que va viatjar amb tren i va arribar a la costa, havent de ser ingressada a l'hospital d'Arcos, on continua a l'UCI i el seu estat de salut és molt preocupant en aquests moments i, això, és inadmissible."

 

La mesura afecta municipis com Cartagena, San Javier, San Pedro del Pinatar, Los Alcázares, La Unión, Mazarón i Águilas.

López Miras ha dit que s'ha vist obligat a prendre aquesta mesura perquè moltes persones de la Comunitat de Madrid s'han pres la quarantena com unes "vacances".

"Decreto el confinament dels municipis costaners perquè vull protegir la meva gent."

A més ha advertit que les mesures es poden ampliar a altres zones de la regió si no es compleixen les recomanacions de mantenir-se aïllats i d'evitar les sortides que no siguin fonamentals.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut