Musk vol acomiadar el 75% dels treballadors de Twitter tan bon punt controli l'empresa
Segons el Washington Post, l'home més ric del món ho hauria admès en converses amb els inversors que l'ajudaran a comprar la xarxa social
La compra de Twitter per part d'Elon Musk no para de donar sorpreses: ara s'ha sabut que el multimilionari vol acomiadar 3 de cada 4 dels 7.500 treballadors que té la xarxa social.
Ho ha assegurat aquest dijous el diari nord-americà The Washington Post, que diu que Musk ho ha dit en converses amb els inversors que l'ajudaran a comprar Twitter.
Segons el diari, s'ha tingut accés a documents que detallen el contingut d'aquestes converses i se'n desprèn que Musk vol deixar l'empresa en uns 2.000 treballadors.
El reportatge també afirma que Twitter ja tenia intenció de retallar la plantilla es portés a terme o no la venda a Musk, però només un 25%, lluny del 75% atribuït ara a Musk.
Twitter nega les retallades
El mateix diari ha revelat poques hores després que els responsables de Twitter han enviat un correu electrònic als treballadors negant que hi hagi la intenció d'acomiadar ningú.
Aquest correu, signat per Sean Edgett, advocat de la companyia, afirma que Musk no els ha dit que vulgui acomiadar tanta gent, i també que la direcció va suspendre els plans de retallada quan es va signar la compra.
Twitter finally replies to our scoop in an internal note to staff saying the company did not have any confirmation from Musk about his plans and that Twitter's own, smaller-scale "cost savings discussions" were put on hold once the merger agreement was signed
Elizabeth Dwoskin (@lizzadwoskin) October 21, 2022
Segons el reportatge del Washington Post, les retallades que voldria fer Musk a Twitter afectarien el personal i també els centres de dades que fa servir la xarxa social.
Citant un expert consultat, el diari afirma que totes aquestes retallades comportarien un funcionament deficient de la xarxa social.
Possible revisió del govern federal
Poca estona després, Bloomberg ha afegit llenya al foc. Segons aquest mitjà especialitzat en informació econòmica, el govern del president Joe Biden està estudiant si revisa algunes de les operacions financeres d'Elon Musk.
Citant fonts pròximes a aquestes operacions, Bloomberg ha assegurat que una de les operacions a revisar seria, precisament, la compra de Twitter, i una altra, la xarxa de satèl·lits Starlink.
Inversors estrangers per comprar Twitter
Aquestes revisions estarien en fase inicial i es podrien canalitzar a través de la llei federal que regula el Comitè d'Inversió Estrangera dels EUA, el CFIUS.
El motiu és que en la compra de Twitter hi participarà capital estranger: en concret, Bloomberg cita el príncep saudita Alwaleed bin Talal i la plataforma de criptomonedes Binance, amb seu a Xangai.
Un comunicat a l'estil Musk
De moment, Musk només ha fet una petita referència a totes aquestes informacions sobre ell, i ho ha fet precisament a Twitter, el seu canal preferit, on té 109 milions de seguidors.
No ha dit res de la intenció d'acomiadar el 75% de la plantilla de Twitter, però sí que ha respost amb dues icones per expressar adhesió a un comentari sobre la notícia de la possible revisió federal.
"Seria histèric que el govern impedís que Elon pagués més per Twitter."
??
Elon Musk (@elonmusk) October 21, 2022
Signatura definitiva d'aquí una setmana
L'operació de Musk per comprar Twitter està previst que es tanqui d'aquí una setmana amb la signatura definitiva, però, vist el panorama, no seria estrany que hi hagués més canvis.
I és que des del primer moment aquesta operació ha estat un serial molt entretingut, amb sorpreses i girs de guió constants i considerables, tot en el més pur estil Elon Musk.
6 mesos d'infart per a Twitter
Tot va començar el 4 d'abril, quan es va saber que l'home més ric del món era el màxim accionista de Twitter, i 10 dies després va fer l'oferta per comprar-ne el 100% per 43.000 milions de dòlars.
L'endemà mateix els responsables de Twitter van intentar impedir-ho amb una "píndola enverinada", però 10 dies després cedien i acceptaven l'oferta.
A principis de juny va ser Musk qui va començar a posar peròs, exigint saber quants comptes falsos hi ha a Twitter, i un mes després es va fer enrere i va dir que no comprava.
Al cap de pocs dies, Twitter el denunciava per obligar-lo a comprar, i a principis d'octubre, quan s'acostava la data del judici, Musk va rectificar i va dir que acceptava comprar-la pel preu pactat inicialment.
- ARXIVAT A:
- Estats UnitsTwitterXarxes socials