Nacho Martín Blanco va ser elegit diputat al Parlament per Ciutadans el 2017 (ACN)

Nacho Martín Blanco, de portaveu de Ciutadans a candidat del PP per Barcelona el 23J

El fins fa quatre dies portaveu dels taronges al Parlament encapçalarà la llista del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cs

Nacho Martín Blanco, fins fa quatre dies portaveu de Ciutadans al Parlament, serà el candidat del PP a les eleccions generals del 23 de juliol. Substituirà Cayetana Álvarez de Toledo com a cap de llista per Barcelona al Congrés. La diputada popular ara anirà a la llista per Madrid.

Martín Blanco va abandonar Ciutadans dijous passat assegurant que havia perdut "l'esperança en la capacitat i la viabilitat" del partit, després dels mals resultats de les últimes eleccions municipals, en què van obtenir 10 regidors a Catalunya i es van quedar fora de l'Ajuntament de Barcelona.

Pel mateix motiu, la direcció del partit va decidir que no es presentaran als comicis i, per tant, desapareixeran del Congrés i del Senat.

Preguntat sobre el seu futur en el moment de la seva renúncia i per la possibilitat que s'integrés al PP, Martín Blanco va assenyalar que només volia parlar del que podia parlar "amb consistència, amb claredat i amb fermesa". "No vull parlar ni fer especulacions sobre cap altra cosa", va afirmar. Sí que va dir que no abandonaria "la vida pública".

Carrizosa: "Voten un senyor que era a Ciutadans, que ara porta l'adhesiu del PP"

Preguntat pel canvi de partit de Martín Blanco, el president dels taronges a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha acusat el PP d'"intentar confondre els votants". "Qui els voti no estarà votant Cs, ni el centre liberal, ni la forma com estem combatent el nacionalisme a Catalunya; voten un senyor que era a Ciutadans, però que ara porta l'adhesiu del PP i defensa els postulats del PP".

La designació de l'exportaveu de Ciutadans ha estat aprovada aquest dilluns pel Comitè Electoral del PP. També les de l'exmembre de Ciutadans Pere Lluís Huguet Tous com a cap de llista del PP per Tarragona; i la de l'exalcalde de Gimenells i exmembre del PSC Dante Pérez per encapçalar la llista de Lleida. A la de Girona, serà l'exportaveu del PP a l'Ajuntament de Girona i exdiputada al Congrés Concepció Veray.

Els populars renoven 39 dels 52 caps de llista, i com era d'esperar Alberto Núñez Feijóo encapçalarà la candidatura de Madrid. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, serà cap de llista per La Rioja, i el coordinador general del PP, Elías Bendodo, per Màlaga.

Segons el PP, el criteri de la direcció en aquests nomenaments parteix de la seva "dilatada trajectòria política i legislativa" i la seva "experiència contrastada en gestió pública i privada" amb "perfils que, a més de tenir aquest bagatge, han format part de les estructures del partit i han fet una magnífica tasca durant aquesta legislatura".

 

ARXIVAT A:
Cs PP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut