Un projecte educatiu que promou la curiositat i l'esperit investigador dels infants (ACN/Mar Martí)

Nadons que van a la universitat: la UVic tindrà una llar d'infants al setembre

S'obrirà al Campus Manresa per a la població en general i serà la primera escola bressol vinculada a uns estudis de grau de Mestre i Tècnic Superior d'Educació Infantil
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Universitat

En Marc Selgas i l'Aina Sardà tenen clar a quina llar d'infants portaran el seu fill. Aquest setembre l'Alguer, que ara té tres mesos, anirà a la universitat. Anirà a la Upetita, la primera escola bressol vinculada a uns estudis de grau de Mestre i Tècnic Superior d'Educació Infantil, que es posarà en marxa a Catalunya.

La llar d'infants s'obrirà, per a la població en general, al Campus Manresa de la UVic-UCC amb 41 places de 0 a 3 anys, el pròxim curs.

L'activitat docent i de recerca es posarà en pràctica (ACN/Mar Martí)

Montserrat Pedreira, directora del grau en Mestre d'Educació Infantil i ideòloga del projecte Upetita, ha explicat que el fet que la nova llar d'infants estigui vinculada a una universitat "garanteix que tot el que passi en aquest espai serà validat per molts més ulls".

"Garanteix no només que els professionals que hi treballin estiguin molt ben formats i siguin molt compromesos, sinó tot l'acompanyament que es farà per part del professorat del grau i del cicle formatiu. Som prou valents per dir: formem bons mestres d'infantil i ens atrevim a posar-ho en pràctica."

La idea és que la nova escola bressol sigui també un espai formatiu i de recursos a disposició dels docents d'aquesta etapa educativa. Pedreira ha dit que aquí es podrà dur a la pràctica "la innovació pedagògica que es treballa a les aules universitàries".

"Som una universitat que no ens fan por els infants. Si alguna cosa es critica a les universitats des del món educatiu és que s'expliquen coses que no es poden fer. Doncs aquí no només les expliquem, sinó que les fem."

La Upetita serà un dels serveis de l'edifici on s'impartirà el grau universitari que s'inaugurarà aquest mes de maig. Es tracta d'un equipament de 2.300 metres quadrats que concentrarà tota l'activitat docent i de recerca i tots els serveis de l'àmbit de l'educació que ofereix la universitat. La nova llar d'infants està ubicada a la planta baixa de l'edifici i ocupa una superfície de 600 metres quadrats.

La Upetita ocupa la planta baixa de l'edifici on s'impartirà el grau universitari (ACN/Mar Martí)

Promoure l'esperit investigador dels infants

Un dels eixos del projecte pedagògic és la promoció de la curiositat i l'esperit investigador dels infants. Per afavorir aquest impuls natural per explorar el món que els envolta, el centre disposarà d'un espai específic amb propostes estimulants i amb intenció educativa.

Precisament aquest és un dels aspectes que valoren més positivament les famílies que ja s'han interessat a portar els seus fills a la Upetita el curs que ve.

En Xavi Gironès, pare de l'Edgar, de 19 mesos, troba que "és un valor afegit que la llar estigui vinculada a la universitat" i que s'apliquin "processos innovadors a les primeres etapes de la vida".

El pare de l'Alguer, Marc Selgas, que és treballador de la universitat, també valora aquesta "metodologia innovadora", i recorda l'experiència prèvia del Lab 0_6, un projecte iniciat l'any 2016 a la Universitat de Manresa, per promoure l'educació científica a les primeres edats a l'aula. La seva parella, l'Aina, també destaca que les instal·lacions són "noves i modernes". Aquest dissabte la Upetita fa la jornada de portes obertes.

La nova escola bressol també serà un espai formatiu (ACN/Mar Martí)
ARXIVAT A:
Educació Universitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut