Navalni acusa Putin de tenir un palau secret amb tota mena de luxes al mar Negre

L'opositor rus denuncia que el president s'hauria fet construir amb diners procedents de les trames de corrupció
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

Es tracta d'un palau de 17.691 metres quadrats a la riba del mar Negre. Comparable al Palau de Versalles o al Palau d'Hivern dels tsars, està construït en una propietat equivalent a 39 vegades l'extensió del principat de Mònaco i compta amb una església, un amfiteatre, un túnel fins al mar, unes vinyes i, fins i tot, una pista d'hoquei sobre gel soterrada.

Segons l'opositor rus Aleksei Navalni és el suborn més car de la història.

En un vídeo que la seva fundació, Fons de Lluita contra la Corrupció, FBK, ha publicat aquest dimarts, s'acusa Vladímir Putin d'haver rebut aquest palau per mitjà d'una trama de corrupció.

La investigació revela "qui i com es finança la construcció del palau més car de món i com es paga el suborn més gran de la història des de fa 15 anys".

L'FBK menciona, entre altres, Vladímir Kolbin, empresari de Sant Petersburg, el president de la petrolera Rosneft, Igor Setxin, el president de Transneft, Nikolai Tókarev, i l'inversionista Nikolai Iegórov, tots pròxims a Putin.

 

 

 

 

 

 

 


El cost del palau que estima l'equip de Navalni és de 100 mil milions de rubles, més de mil milions d'euros. No s'hi pot navegar, ni es pot sobrevolar, però Navalni assegura que el seu dron ho ha aconseguit.

L'ha anomenat el "palau més secret de Rússia" i es troba molt a prop del mar, entre la ciutat de Sotxi i la península de Crimea, annexionada a Rússia el 2014.

Navalni, empresonat des de diumenge quan va tornar a Rússia des d'Alemanya, ofereix un vídeo amb un recorregut detallat per l'interior del palau i les instal·lacions que l'envolten.

Amb una durada d'una hora i 52 minuts, el vídeo penjat a YouTube es va realitzar quan l'activista opositor estava a cures intensives a Alemanya.

 

 

La investigació sosté que és una prova que serveix de "retrat psicològic" de Vladímir Putin per "entendre com un oficial ordinari soviètic es va convertir en un dement obsessionat pels diners i els luxes". I afegeix que no només està "obsessionat, sinó que és literalment capaç de destruir el país i matar pels seus cofres d'or".

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha dit al mitjà rus Daily Storm, que no coneix la investigació de Navalni, però assegura que "aquest disc està ratllat". "Fa molts anys que expliquem que Putin no té cap palau a Guelendjik", ha assegurat.

Aleksei Navalni, després de passar cinc mesos a Alemanya recuperant-se del que afirma que va ser un intent d'assassinat, ha ingressat directament en presó preventiva en arribar diumenge a Moscou. És possible que s'hi passi anys. I un dels casos que li ha obert la fiscalia és precisament per ús fraudulent dels fons que rep per a la seva fundació. S'exposa a 10 anys de presó. Ell ho considera tot una persecució política.

ARXIVAT A:
Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut