El govern navarrès també tem que el mal temps faci augmentar els contagis en espais tancats (Europa Press/Eduardo Sanz)
El govern navarrès també tem que el mal temps faci augmentar els contagis en espais tancats (Europa Press/Eduardo Sanz)

Navarra demana als seus ciutadans que s'autoconfinin per un rebrot descontrolat

Navarra fa el pas i decideix confinar la població a tot el territori davant una segona onada que se'ls ha descontrolat. Les últimes xifres situen en 463 els nous contagis per una població de 650.000 persones. La taxa de positivitat, que pot servir d'indicador de la pandèmia, està en gairebé el 18% de les proves PCR fetes.

La regió acumula per segon dia augments de més de 400 casos. Per això, el govern de Navarra ha decidit demanar a la població que s'autoconfini. El director general de Salut de govern de Navarra, Carlos Artundo, ha argumentat que és "molt important" doblegar les xifres que "comprometen el sistema assistencial i comprometen també la seva qualitat, l'economia i el nostre futur ".

"Ens compromet a tots. Cal baixar-los."

Artundo ha recordat que "a casa es poden fer moltes coses" i ha puntualitzat que també es pot passejar per zones verdes i parcs. El que ha fet el govern navarrès, doncs, és una crida, però no ha aprovat mesures de restricció a la població. En algunes zones sí que hi ha prohibicions decretades des de principis d'octubre, però no són generals per a tot el territori.

Algunes parts de Navarra, com la població de San Adrián, fa dies que estan confinats
Algunes parts de Navarra, com la població de San Adrián, fa dies que estan confinats (Europa Press/Eduardo Sanz)

Artundo ha remarcat la importància de restringir la mobilitat tant com es pugui i "les reunions, les trobades amb altres persones i altres famílies al marge dels convivents".


Espanya, amb tendència a l'alça

Segons les dades del Ministeri de Sanitat espanyol, Navarra i Madrid són els territoris que més preocupen. La tendència, en general, però, és a l'alça amb altres comunitats com Astúries, amb xifres preocupants, i l'Aragó, amb restriccions a diverses poblacions. 

Astúries ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 229 casos actius, la xifra més alta des del final de l'estat d'alarma.

Ceuta també ha arribat al seu pitjor moment de la pandèmia en sumar fins a 80 nous contagis en dos dies i ja analitzen noves restriccions.

Les xifres a Catalunya tampoc són bones, tot i que s'expliquen per un augment de proves PCR que han fet aflorar 2.471 nous contagis. La situació als hospitals, però, continua estable i l'índex de positivitat de les proves se situa per sota del 6%, cosa que vol dir que s'estan detectant la majoria de casos.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut