Neix el Sindicat de Llogaters, una entitat ciutadana contra l'abús de preus
Demana a les administracions que garanteixin un accés a l'habitatge "digne i estable"
Els maldecaps per trobar pis de lloguer a Barcelona i l'increment de preus són la raó de ser d'un nou col·lectiu que s'ha presentat aquest dimarts i que vol defensar els drets dels inquilins. S'anomenen Sindicat de Llogaters i el seu objectiu és defensar uns lloguers assequibles i justos que assegurin el dret a l'habitatge.
El primer sindicat d'inquilins de la ciutat neix per lluitar contra la precarietat del lloguer i l'abús immobiliari en els preus a la capital catalana i a la resta de la comunitat.
Han assegurat que l'especulació a Barcelona "no té límits" i les immobiliàries fan negoci amb les vides dels ciutadans fins al punt que moltes famílies han d'abandonar casa seva i traslladar-se a la perifèria.
Han fet una crida a tots els llogaters de Barcelona i de l'àrea metropolitana a unir-se a la nova organització per fer oposició als propietaris. Asseguren que "els salaris baixen però els preus del lloguer es disparen i l'especulació ens ofega."
1 de cada 3 barcelonines és llogatera, organitzem-nos per defensar el dret a l'habitatge, els drets dels inquilins i ciutats més justes. pic.twitter.com/VVsCzgaKhC
Sindicat Llogaters (@SindicatLloguer) 9 de maig de 2017
Creuen que les admistracions han de canviar les normatives per aturar-ho. Oferiran serveis jurídics i tècnics als afiliats que ho necessitin, i no descarten prendre mesures més radicals, com una vaga de lloguers:
"Ens volem organitzar per assenyalar abusos i assetjament immobiliari, conèixer els nostres drets i sumar forces per donar veu als llogaters."
Jaime Palomera, un dels portaveus, ha xifrat en més de 200.000 les famílies que viuen a la capital catalana de lloguer, per la qual cosa ha reclamat lluitar per totes elles perquè tinguin "un projecte de vida estable i lluny dels contractes abusius" i perquè les persones que viuen de lloguer "no es trobin soles ni vulnerables davant de qualsevol problema."
El Facebook de l'entitat recull testimonis que expliquen quines són les seves realitats: