Benjamin Netanyahu ha enviat un missatge contundent a l'ONU lamentant la negativa a evacuar els soldats de la FINUL (Reuters/Eduardo Muñoz/Foto d'arxiu)

Netanyahu acusa els cascos blaus de la FINUL de ser "escuts humans" de Hezbollah

40 països han condemnat els atacs israelians contra els cascos blaus amb un comunicat conjunt
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Benjamin Netanyahu ha carregat aquest diumenge contra l'ONU. En un missatge de vídeo, el primer ministre d'Israel ha lamentat la negativa a "evacuar els soldats de la FINUL" perquè, al seu entendre, "els converteix en ostatges de Hezbollah. Això posa en perill les seves vides i les dels nostres soldats".

Netanyahu ha instat el secretari general de l'ONU a retirar les forces de la FINUL de les àrees de combat al Líban "immediatament".

Netanyahu també ha acusat els cascos blaus de la FINUL de ser "escuts humans" de Hezbollah.

La demanda del primer ministre d'Israel arriba després que la FINUL ha denunciat diversos atacs de l'exèrcit israelià contra les seves bases. Uns incidents que han ferit cinc soldats de la força de les Nacions Unides.

Fruit d'aquests atacs, precisament, s'ha produït una condemna internacional en les últimes hores amb reaccions del secretari general de les Nacions Unides, els Estats Units, França, Itàlia, Espanya i també Sri Lanka, d'on són els soldats ferits divendres.

De fet, 40 països s'han sumat a un comunicat de la delegació polonesa a l'ONU en què condemna els atacs.

Les Nacions Unides s'han mostrat aquests dies fermes en el manteniment de les seves forces de pau a la zona.

El portaveu de la FINUL, Andrea Tenenti, ha explicat en una entrevista a Reuters que no tenen intenció de marxar.

"Hi som perquè el Consell de Seguretat ho vol així. Ens quedaren fins que la situació ens impossibiliti seguir operant."

De fet, el portaveu assegura que la presència de la missió FINUL a la Línia Blava és essencial per assegurar l'accés a l'ajuda humanitària a les comunitats de la zona i per "assistir ONGs locals i agències de l'ONU".

ARXIVAT A:
Israel ONU Líban Hezbollah
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut