Netanyahu ha advertit l'Iran que el seu atac tindrà conseqüències (Abir Sultan/Pool/Reuters)

Netanyahu promet que l'Iran pagarà per l'atac i Israel reprèn de nit els bombardejos a Beirut

L'exèrcit hebreu ataca els suburbis del sud de Beirut hores després d'haver patit un atac massiu provinent de l'Iran

Redacció/AgènciesActualitzat

El primer ministre israelià ha assegurat aquest dimarts, després de l'atac amb més d'un centenar de míssils balístics des de l'Iran, que la república islàmica "pagarà pel greu error que ha comès aquesta nit".

Benjamin Netanyahu ho ha dit al començament d'una reunió del govern, en les que són les primeres declaracions després que l'atac iranià hagi fet saltar les alarmes a les principals ciutats del país, incloses Jerusalem i Tel-Aviv, i hagi obligat milions de persones a buscar refugi.

"El règim de l'Iran no comprèn la nostra determinació de defensar-nos i de prendre represàlies contra els nostres enemics. Mantindrem la regla que vam establir: a qui ens ataqui, l'atacarem."

Alhora, el mandatari israelià ha titllat de "fracàs" l'atac de Teheran que, ha recordat, "ha estat frustrat gràcies al sistema de defensa aèria d'Israel", que ha aconseguit interceptar la majoria dels míssils i que no ha deixat víctimes.


Tornen els bombardejos a Beirut

Paral·lelament a l'amenaça del primer ministre, l'exèrcit israelià ha reprès a mitja nit els bombardejos a Beirut, poc després d'emetre noves ordres d'evacuació als suburbis del sud de la ciutat per aquest dimecres.

Columnes de fum als suburbis del sud de Beirut, aquesta nit de dimarts a dimecres (Reuters/Amr Abdallah Dalsh)

Segons l'exèrcit hebreu, es tracta d'atacs aeris contra objectius de Hezbollah en edificis de la zona.

"La Força Aèria continua operant a ple rendiment i aquesta nit continuarem atacant amb força a l'Orient Mitjà, com hem estat fent l'últim any."

"Estem lluitant contra l'eix del mal a tot arreu, inclosos els nostres heroics soldats que ara operen al sud del Líban i Gaza", ha advertit Netanyahu en referència a la invasió terrestre llançada a la zona del sud al Líban, i que ha tingut com a resposta l'atac iranià.

La invasió que començava a primera hora d'aquest dimarts és una ofensiva terrestre "limitada" contra les posicions de Hezbollah, segons l'exèrcit israelià, que ha assegurat que les operacions són "localitzades i selectives" en poblacions properes a la frontera.

L'exèrcit d'Israel havia demanat als ciutadans d'una vintena de pobles del sud del Líban que marxessin de casa "per seguretat" i que no anessin més al sud del riu Litani.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelLíban
Anar al contingut