Un dels objectius clars de Neva és emocionar amb la història i un art per emmarcar
ANÀLISI

Neva, el videojoc català més esperat de l'any, que consolida Catalunya com a hub europeu

Dibuixat sota la direcció creativa de Conrad Roset, aquest nou videojoc de Nomada Studio arribarà a les plataformes digitals el 15 d'octubre
Actualitzat
TEMA:
Videojocs

Present des de fa setmanes en les llistes de desitjos de més de 300.000 usuaris --i això només en una de les quatre grans plataformes per les quals sortirà (Steam)--, el videojoc Neva presentat aquest dijous al centre de Barcelona.

Els seus responsables, Nomada Studio, volen compartir amb el sector català, la premsa i altres convidats la seva nova proposta lúdica, capaç d'esvair qualsevol dubte sobre si els videojocs poden ser una forma d'art.

Cada fotograma dibuixat sota la direcció creativa d'en Conrad Roset, cofundador de l'estudi i recent Premi Nacional de Cultura, a més de gaudir-ne jugant, és digne de ser emmarcat.


Projecció després de l'èxit de Gris

El reconeixement del sector català com a hub europeu del videojoc està consolidat des de fa anys, però les propostes amb prou personalitat per ser reconegudes com a segells (IP's) únics encara tardaven a arribar.

Val a dir que aquesta tasca ja la va començar a fer l'anterior títol del mateix estudi, Gris, que, publicat per primera vegada l'any 2018, actualment acumula més de 3 milions de còpies venudes arreu del món.

L'equip de Nomada Studio s'ha guanyat, doncs, el reconeixement internacional i també el segell propi. De fet, aquest estiu han sortit amb tota naturalitat en un esdeveniment oficial de la mítica empresa japonesa Nintendo parlant en català.

 

Diferents opcions de joc

La proposta defensa amb grans arguments que, perquè un videojoc tingui èxit, no és imprescindible que se sumi a una tendència del moment, ni que hi hagi trets ni dinàmiques que provoquin addicció.

Així doncs, tot i que aquest títol tan esperat arreu del món es podria definir amb la clàssica fórmula de "videojoc de plataformes i puzles", fins al darrer detall inclou elements que hi aporten personalitat, com ara la possibilitat de jugar-lo en un mode "normal", amb el clàssic marcador de "vides", i un altre mode "història", en què no hi ha ni "vides" ni la possibilitat de "morir".

En tota l'experiència de joc hi ha més sensibilitat que competitivitat. I és que si té un objectiu clar, aquest és emocionar.

I el món els reconeix els mèrits: de la mà de la prestigiosa editora Devolver Digital, Neva es podrà comprar a partir del 15 d'octubre per a PlayStation 5, PC (Steam), Nintendo Switch i Xbox Series X/S. Mostra poc text, però es podrà jugar en català, tot i que a través d'una actualització que arribarà més endavant.

 

ARXIVAT A:
Cultura Art Tecnologia Videojocs
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut