Falses meduses a les cales de Manacor per denunciar la massificació turística a Manacor (Coordinadora anticapitalista Manacor)
Falses meduses a les cales de Manacor per denunciar la massificació turística a Manacor (Coordinadora anticapitalista Manacor)

"Ni guiris, ni meduses": cartells de perill en anglès per foragitar els turistes a Manacor

La coordinadora anticapitalista de Manacor posa cartells en anglès a l'entrada de les cales on diu que la platja és tancada, i en català especifica que la platja és oberta

RedaccióActualitzat

Caterva, la coordinadora anticapitalista de Manacor, ha engegat una campanya activa per denunciar "la massificació turística que pateix Mallorca". Han posat cartells informatius en l'accés a diverses cales del municipi.

Però són cartells escrits en dues llengües i amb doble missatge: en lletra de cos gran i en anglès, alerten que la platja és tancada o que és perillós banyar-s'hi. En el mateix cartell, en un cos de lletra més petit i en català, s'especifica que la platja és oberta i que el bany hi és segur.

Des de Caterva asseguren que volen denunciar que les cales de Manacor i de tot Mallorca han estat "expropiades pel turisme". Amb un toc d'humor, alerten els turistes estrangers que no hi està permès el bany o que pot ser perillós accedir-hi. Els motius són diversos: la presència de meduses, la possibilitat que hi hagi despreniment de roques o intenten descoratjar els intrèpids turistes avisant que arribar a la platja són gairebé tres hores de camí. Al costat, i en català, el missatge és molt diferent:

"Platja oberta. Ni guiris, ni meduses."

"Entra, el perill no és d'esllavissada, és de massificació."

"Entra, ja saps com arribar-hi. Gaudeix del teu capficó, en pèl i fora guiris."

Aquests són els cartells que s'han distribuït als accessos de les platges manacorines, des de cala Morlanda a cala Bota.

 

 

Assenyalen els ajuntaments, els hotelers, el govern balear i els "Rafels Nadals" com a culpables "d'assecar gratuïtament el territori" i "d'usurpar les cales com una expressió més del capitalisme".

Des de la coordinadora anticapitalista de Manacor animen a qualsevol que vulgui seguir la campanya contra el turisme massiu que es posi en contacte amb ells i que li facilitaran els cartells amb bona qualitat d'impressió.

 

ARXIVAT A:
TurismeIlles Balears
Anar al contingut