"No ens aturarem": Netanyahu avisa de nous atacs després d'un Nadal negre

El primer ministre israelià ha estat escridassat al Parlament pels familiars dels ostatges, que reclamen un alliberament que "anirà per llarg"

RedaccióActualitzat

La nit de Nadal ha estat una de les més dures des que va començar la guerra el passat 7 d'octubre. Els atacs de l'exèrcit israelià han deixat més de 100 palestins morts i Benjamin Netanyahu no en té prou i avisa que "la guerra continuarà fins al final".

El primer ministre israelià ho ha dit aquest dilluns des del nord de la Franja de Gaza, on ha visitat les tropes que lluiten contra el grup islamista de Hamas.

"No s'aturin. La guerra continua fins al final. Fins que acabin, ni més ni menys que això"

 

És la segona vegada que Netanyahu visita un enclavament militar, i ha coincidit amb el primer missatge que ha enviat el líder de Hamas, Yahya Sinwar, a través de diferents canals del grup islàmic.

Sinwar considera que aquesta és una "batalla ferotge, violenta i sense precedents" contra Israel. I ha afegit que "destruiran l'exèrcit d'ocupació i que no se sotmetran a les seves condicions".

Netanyahu, escridassat

Després de fer acte de presència al front, Netanyahu ha comparegut davant del Parlament, on ha tornat a remarcar que "sense pressió militar no s'aconseguirà alliberar els ostatges".

L'acord pactat amb els Estats Units, Qatar i Egipte de finals de novembre va permetre l'alliberament de més de 100 ostatges dels 240 estimats que van ser capturats a l'octubre.

La resta, de moment, no tornen a Israel ni se'ls espera. De fet, Hamas condiciona qualsevol nou acord d'intercanvi d'ostatges per presos a un alto el foc permanent, opció que Israel rebutja perquè està decidit a continuar la guerra fins a la destrucció del grup islamista.

Amb aquesta jugada sobre la taula, la paciència dels familiars d'ostatges està cada vegada més al límit. Diverses famílies s'han deixat sentir aquest dilluns a la Knesset --el Parlament israelià--, on han escridassat Netanyahu perquè mogui fils i permeti l'alliberament d'unes persones que porten més de 80 dies en mans de Hamas.

Familiars demanen l'alliberament dels ostatges al Parlament israelià

Des de la tribuna, i amb cartells amb imatges dels ostatges a les mans, han interromput de manera continuada les paraules del primer ministre.

Però Netanyahu, amb un posat seriós, seré i fred, no canvia el missatge i continua repetint que l'alto el foc permanent, que comportaria un intercanvi de presoners, tardarà a arribar.

156 soldats israelians han mort des de l'inici de la fase terrestre de la guerra.

L'ONU no aconsegueix un alto el foc

El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar divendres passat una resolució proposada pels Emirats Àrabs Units que demanava impulsar l'ajuda humanitària a la Franja de Gaza.

La mesura, que va ser reescrita diverses vegades, va rebre l'abstenció dels Estats Units i de Rússia. Un gest que Netanyahu va agrair al seu homòleg nord-americà, al qual li va deixar clar a través d'un comunicat que "la guerra continuarà fins que es compleixin tots els seus objectius". És a dir, la destrucció de Hamas.

Les ONG que treballen sobre el terreny continuen dient que l'ajuda que arriba a Gaza és insuficient, i el Programa Mundial d'Aliments ha calculat que només hi entra el 10% de l'ajuda necessària.

A tot això, Israel assegura que des de l'inici de la guerra ha permès l'entrada de més de 5.000 camions amb aliments, aigua i material mèdic.

 

ARXIVAT A:
HamasIsraelGuerra a GazaGazaONU
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut