"No es facin il·lusions de trobar res": el foc del Rosselló arrasa un càmping i 8 cases

Les flames de l'incendi de la Catalunya Nord han calcinat vuit cases i han destrossat tot el que han trobat al càmping Les Chênes Rouges

RedaccióActualitzat

Veïns i campistes que van haver de fugir aquest dilluns de les flames del foc del Rosselló, a la Catalunya Nord, han començat a comprovar aquest dimarts al matí com les flames han arrasat tot el que s'han trobat dins de les 500 hectàrees afectades.

El foc ja està controlat, però ha cremat completament el càmping Les Chênes Rouges, a Argelers, i ha afectat una trentena de cases, vuit de les quals han quedat cremades del tot.

Es van haver d'evacuar unes 3.000 persones, i moltes ja van poder tornar als càmpings o a casa a la mitjanit. Però alguns dels afectats asseguren que ho han perdut tot.

Al càmping d'Argelers les destrosses són més que evidents: cotxes, caravanes, tendes, bombones de gas i tots els efectes que els campistes hi tenien; també documentació i diners.

Les flames han destrossat les instal·lacions del càmping, a Argelers (Cedida per L'Independent.fr)
L'alcalde ha advertit als campistes que no comptin trobar cap de les seves pertinences (Cedida per L'Independent.fr)

Després d'una nit molt llarga, prop de 200 de les 800 persones que en van marxar van començar dimarts el dia al pavelló fent una llista de tot el que havien perdut.

Ludovic Houppe, un dels evacuats, explica a TV3 que no li queda res:

"Ni maletes ni res. Tenim la sort de tenir els nostres fills, el cotxe, i ja està, només són danys materials. Hi ha gent que ha perdut la casa, la caravana... Hi ha joves que han perdut l'autocaravana i ja no tenen res."

L'alcalde d'Argelers, Anton Parra, ja ha parlat amb els campistes per advertir-los que no es facin il·lusions de poder recuperar les pertinences: "No trobaran pas res, perquè tot ha desaparegut."

Alguns dels desallotjats han començat el dia fent una llista dels béns que haurien perdut (CCMA/Sion Biurrun Mesquida)

Poden comptar, això sí, amb la solidaritat dels veïns, que ajuden amb tot el que poden, i també del consistori. El batlle explica que els ajuden en els tràmits per mirar de recuperar tot el que han perdut:

"Algú la caravana, d'altres l'autocaravana, la roba, les targetes, les joies... han de veure com ho reemborsa l'assegurança."

En el cas dels habitatges, n'hi ha vuit que han quedat destrossats del tot, i una vintena han quedat afectats. TV3 ha acompanyat una de les famílies que van haver de marxar fugint de les flames, i que s'han trobat tot el jardí i la casa completament cremada.

Hi ha vuit cases que han quedat totalment destrossades (CCMA/Sion Biurrun Mesquida)
Continua la investigació per descobrir l'origen del foc, que ha afectat unes 500 hectàrees (CCMA/Sion Biurrun Mesquida)

Una situació que ha destrossat anímicament els propietaris, que afronten el repte de començar a posar ordre al caos provocat per unes flames que les autoritats continuen investigant com es podrien haver originat.

L'avanç de les flames va amenaçar diferents nuclis habitats (Bombers dels Pirineus Orientals)
ARXIVAT A:
IncendisCatalunya Nord
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut