Ana Cortés

"No he pogut tornar a la Rambla": a l'Ana li va passar pel costat la furgoneta del 17A

Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils

El 17 d'agost, Ana Cortés acabava de sortir del metro quan va veure com la furgoneta baixava Rambla avall. Té gravat a la retina tot el que va veure i, encara ara, en pateix seqüeles. Durant aquest temps, ha tingut atacs d'angoixa i ha hagut d'agafar la baixa laboral. No ha pogut tornar a la Rambla.

"Vaig sentir crits, em vaig girar i vaig veure el cul de la furgoneta a mig metro. La gent cridava, corria, cares de por i em vaig adonar que tenia una persona davant meu al terra, gent sagnant, al costat, cossos volant, la furgoneta anava buscant grups de gent i em vaig quedar allà bloquejada."

Després va haver de protegir-se al metro, d'on va haver de sortir al cap de poc per amenaça de bomba.

"Va venir un mosso i ens van tancar al metro. Després per megafonia van dir que hi havia avís de bomba. Van obrir i vam sortir tots corrents. I encara venia gent corrent de la Rambla cridant que hi havia trets, ganivets i vam començar a córrer, vam córrer."

L'Ana explica que a l'atenció primària li van fer poc cas del trauma que acabava de passar.

"Quan vaig sortir de Barcelona, vaig anar al CAP del meu poble, a Sant Celoni, i no em va donar primera visita fins al 28 de setembre. Em vaig haver de buscar un psicòleg privat i gràcies a aquest psicòleg privat em va treure les pors més fortes."

Però, de pors, en continua tenint.

"Quan sento una sirena o veig una furgoneta em ve tota la seqüència com si fos ahir."

Notícia relacionada: La psicòloga Sara Bosch explica les seqüeles dels atemptats de Barcelona i Cambrils en les víctimes i els familiars

"Tornar la Rambla, no hi he pogut tornar. He tingut ganes, he volgut, però no. Fins i tot, agafar el metro i passar per Catalunya és horrible, és tancar ulls i veure-ho tot."

Va tenir tota mena de sentiments.

"Vaig passar fases diferents: d'ira, de tots són iguals i de m'han fotut la vida enlaire, però també són víctimes. Em va anar bé parlar amb una noia musulmana del poble i em va fer veure que ells també són víctimes i tenen doble por, perquè també tenen por que agafin els seus fills."

I es va sentir sola i incompresa amb el que estava vivint.

"No pots fer vida normal. La gent no t'entén. Et diuen tens molta sort, que estàs viva... i és veritat però jo tinc les meves ferides i les tinc a dins."

Amb les ferides encara obertes, l'Ana mira endavant.

"Oblidar-ho, no crec que ho oblidi mai, però vull poder fer la meva vida normal. Crec que un dia ho deixarem endarrere."

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut