L'escriptora sud-coreana Han Kang (Premis Nobel)

La sud-coreana Han Kang guanya el Premi Nobel de Literatura 2024

És una de les autores més importants de l'escenari contemporani, amb títols com "La vegetariana", premi Booker Internacional 2016
Redacció Actualitzat
TEMA:
Literatura

L'autora sud-coreana Han Kang ha guanyat el Premi Nobel de Literatura del 2024, segons ha anunciat aquest dijous des d'Estocolm l'Acadèmia Sueca.

El jurat en destaca "la intensa prosa poètica, que s'enfronta a traumes històrics i exposa la fragilitat de la vida humana".


Han Kang és una de les autores més importants de l'escenari contemporani. El 2016 va guanyar el premi Booker Internacional amb el llibre "La vegetariana", un retrat de l'aïllament d'una persona per la senzilla decisió de no tornar a menjar carn.

"La vegetariana" està traduït al català, així com "La classe de grec", tots dos editats per La Magrana. A "La classe de grec" explora el silenci i la incomunicació.

Moment en què l'Acadèmia Sueca ha anunciat Han Kang com a guanyadora del Nobel de Literatura 2024 (Reuters/Jessica Gow)

Nascuda el 1970, és la divuitena dona que guanya el Nobel de Literatura.

Pren el relleu a l'escriptor i dramaturg noruec Jon Fosse, que va ser reconegut l'any passat per "les seves innovadores obres de teatre i la seva prosa, que donen veu a allò que no es pot dir".

 

ARXIVAT A:
Literatura Premi Nobel
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut