Alumnes practicant la distància física en una escola de Daejeon, aquest dimecres a Corea del Sud (Reuters)

Només el 33% d'alumnes aniran a l'escola a Corea del Sud per un nou brot de Covid-19

Malgrat que va ser el segon país on va estendre's el coronavirus, és un dels que més l'ha controlat: 269 morts i 11.400 casos

Josep Maria Camps ColletActualitzat

El govern de Corea del Sud ha anunciat aquest divendres que a les escoles de primària i secundària de la regió metropolitana de Seül només hi podrà anar un terç dels alumnes.

Ho ha dit el sotsministre d'Educació, Park Baeg-beom, que ha afegit que a batxillerat aquest percentatge pujarà fins al 66%.

Malgrat l'anunci, Park ha assegurat també que la tercera fase de la reobertura de les escoles tira endavant, tot i que no ha aclarit com es farà ni tampoc què podran fer els alumnes que no vagin a escola.

A la regió metropolitana de Seül hi viuen uns 26 milions d'habitants, la meitat de la població de Corea del Sud.

Experts britànics qüestionen l'efectivitat del tancament d'escoles contra la Covid-19
Una professora imparteix una classe online a Seül, Corea del Sud (Reuters)
 

Escoles obertes des del 20 de maig

Les escoles del país van obrir de manera virtual a l'abril, amb més d'un mes d'endarreriment, i nenes i nens hi havien tornat a anar a partir del 20 de maig per trams d'edat.

Una setmana després ja havien tornat a l'escola un total de 2 milions d'alumnes, molts dels quals ara no podran continuar assistint a les classes presencials.

Alumnes de primària arribant a una escola de Daejeon, aquest dimecres a Corea del Sud (Reuters)


Nou brot de Covid-19

Aquestes mesures es prenen després de l'últim brot de coronavirus, que s'ha produït al magatzem d'una empresa de comerç en línia situat a Bucheon, al sud-oest de Seül.

En total han estat uns 150 casos nous, una xifra relativament baixa però que ha posat en alerta el país, que ha reimplantat mesures de distanciament personal a Seül fins al 14 de juny.

Dimecres va haver-hi el nombre més alt de nous positius, 79, i això va fer encendre totes les alarmes per un brot que s'ha relacionat amb el de principis de maig en una zona de bars nocturns de Seül.

Segons els responsables del control de la pandèmia al país, al magatzem de Coupang, líder del comerç en línia a Corea del Sud, no s'hi han respectat les mesures de seguretat, però l'empresa ho nega.

Un cas d'èxit

Corea del Sud va ser el segon país on es va estendre el coronavirus, però un agressiu programa d'identificació i testatge dels contactes dels positius va aconseguir controlar l'epidèmia.

El pic màxim de casos nous va produir-se entre febrer i març, però va baixar molt ràpidament i des de principis d'abril pràcticament no hi ha hagut casos nous.

Malgrat mantenir les escoles tancades, l'economia i el comerç pràcticament no s'han aturat al país. Ara hi ha només uns 770 casos actius de Covid-19.

En total, al país han mort 269 persones i hi ha hagut 11.402 casos de Covid, i ara mateix està situat en el lloc número 48 en afectació per la pandèmia, segons la web worldometers.info

Desinfectant el metro a Seul, Corea del Sud
Desinfectant el metro a Seül, Corea del Sud (Reuters)


Compraran remdesivir

D'altra banda, el govern coreà també ha anunciat aquest divendres que importarà dels Estats Units el medicament antiviral remdesivir per tractar els malalts, perquè consideren que dona resultats positius.

Desenvolupat inicialment per combatre l'Ebola, el remdesivir s'ha fet servir com a medicament contra diversos virus. Els assajos en marxa contra el SARS-CoV-2 de moment semblen positius.

Un nen agafa la mà de la seva mare en una escola de Gwangju, aquest divendres a Corea del Sud (Reuters)
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut