Marc Carbonell, membre de l'equip de rescat del vaixell

"Només queda menjar per a 5 dies", diu Marc Carbonell, un català a bord de l'Ocean Viking

La situació psicològica dels rescatats empitjora, segons els membres del vaixell que els atenen
Actualitzat

Els 356 migrants rescatats per l'Ocean Viking porten 13 dies esperant que Itàlia o Malta obrin els seus ports.

Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée han enviat un doble missatge d'alerta: només els queda menjar per a cinc dies i l'estat psicològic de molts dels migrants comença a ser preocupant.
 


Marc Carbonell és voluntari i membre de l'equip de rescat del vaixell i explicava com la situació es va degradant per tants dies d'espera:

"Ja portem gairebé dues setmanes aturats esperant una solució. La situació es va deteriorant amb el pas dels dies. Cada cop hi ha més inseguretat. Els rescatats pregunten constantment quin és el següent pas, què estem fent esperant tant de temps. La seva salut mental i estat psicològic s'estan deteriorant. I només ens queden 5 dies de racions de menjar per a les persones rescatades i estem també racionant l'aigua."

 

 

Demanen a la Unió Europea que actuï urgentment per impedir que la situació es torni insostenible.

"Vam sol·licitar desembarcament tant a Itàlia com a Malta sense cap resultat. Des de l'organització seguim creient que la solució ha de venir des dels estats membres de la Unió Europea que ens ofereixin un lloc de desembarcament al més aviat possible."

Els 356 migrants que s'estan a l'Ocean Viking va ser rescatats en quatre tongades de quatre dies. L'ultim rescat es va fer el 12 d'agost, quan el vaixell ja va superar el límit de la seva capacitat. 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut