"Nosaltres no érem culpables, érem nens": parlen les víctimes d'abusos dels Jesuïtes

Al documental "La fugida" parlen quatre víctimes dels abusos dels jesuïtes Lluís Tó i Francesc Peris al col·legi de Casp i Sant Ignasi de Barcelona

RedaccióActualitzat

El documental "La fugida", que s'emet dimarts en les "Nits sense ficció" parla dels abusos sexuals a l'Església i la impunitat amb què van actuar dos sacerdots jesuïtes, Lluís Tó i Francesc Peris, a col·legis de Barcelona i de Cochabamba, a Bolívia. Uns abusos que han durat més de trenta anys, amb centenars de víctimes.

Es tracta d'una coproducció de 3Cat amb El Periódico i recull la veu en primera persona de quatre de les persones que van patir abusos a les escoles de Casp i Sant Ignasi de Barcelona.

"Soc exalumne del col·legi del carrer Casp. El meu abusador es diu Francesc Peris".

"Vaig estudiar a Casp des de 4t d'EGB. Al meu cercle proper només els deia que el Cesc era un tio fastigós".

"Soc exalumne del col·legi Sant Ignasi de Sarrià. Vaig ser abusat pel Lluís Tó i el Pere Sala".

"I escoltar les històries de Bolívia, que éren encara més depredadors. Que anàven llit per llit..."

Així comença el testimoni de l'Enric, la Laura, el Jordi i l'Alessandra. Tots quatre van ser víctimes d'abusos quan eren nens a l'escola on estudiaven. Esperen que la seva denúncia serveixi perquè ningú més hagi de passar pel que elles i ells van passar de petits. "La nostra lluita aquí és la lluita conjunta amb els afectats de Bolívia", afegeix la Laura.

"Van poder actuar amb molta tranquil·litat, amb molta impunitat perquè estaven protegits"

Demanen que es faci pública la informació que tenen "de tots els pederastes que hi ha, perquè això és com una màfia, com la cosa nostra".

També animen altres víctimes d'abusos "a sortir del seu silenci i alliberar-se d'aquest món fosc on estaven tancades". La Laura els anima a parlar de tot el que van viure "perquè sobretot nosaltres no érem culpables, érem nens"

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

 

ARXIVAT A:
EsglésiaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut