Nous detalls del cas Tsunami: les converses que la policia atribueix als seus líders

La Guàrdia Civil sustenta les seves acusacions en base a missatges de mòbil enviats pels presumptes implicats en les accions de l'organització

Nous detalls del cas de l'Audiència Nacional contra Tsunami Democràtic. Es tracta d'una investigació que va començar fa quatre anys i, fins fa poc secreta, per aclarir qui hi ha al darrere de l'organització.

En les seves conclusions, un sumari judicial a una part del qual TV3 ha tingut accés, la Guàrdia Civil sustenta les seves acusacions en base a converses i missatges de mòbil enviades pels presumptes implicats.

Un dels successos investigats és el llançament de pilotes al Camp Nou en el partit del Barça-Madrid, una acció que la policia atribueix a l'exconseller d'Esquerra Xavier Vendrell com a organitzador.

L'acció de Tsunami era a la mateixa hora que es disputava el Barça-Madrid
L'acció de Tsunami era a la mateixa hora que es disputava el Barça-Madrid (ACN)

En l'informe sobre Tsunami, dos agents, que signen amb pseudònim, reprodueixen converses intervingudes. En una, Vendrell diu voler arribar a l'estadi abans del partit per poder estar pendent i fer el seguiment minut a minut del que passi.

"Prefereixo marxar al migdia, per ser allà a les 17.00 h i si no hi ha res seriós, ser allí amb l'orellera i seguint tot el que hi hagi." 

En un missatge enviat poc abans a un desconegut, també indica que els participants en l'acció hauran d'anar a un lloc dins de l'estadi i identificar-se

"La teva gent que hagi d'anar a xutar que vagi a tal punt, que s'identifiqui amb tal nom i se la formarà."

 

Oriol Soler, vinculat amb l'acció del dia de reflexió

Pel que fa a l'editor Oriol Soler, la Guàrdia Civil li atribueix l'acció de Tsunami prèvia a les eleccions generals, el dia de reflexió, a la plaça Universitat de Barcelona.

En l'informe es recull un missatge enviat per Soler, segons els agents, a una persona que sospiten que estava relacionada amb Òmnium, en què li diu que l'acció ha de ser massiva i festiva, amb l'objectiu que no es pugui equiparar l'activitat de Tsunami amb una organització terrorista.

"Si el 9N ho fem bé, neutralitzem el tema terrorisme perquè és iniciable comunicativament que tot siguin terroristes. És important que sigui massiu i festiu."

 

Josep Campmajó, relacionat amb el tall a la Jonquera

L'altre implicat amb rellevància dins de Tsunami, segons la Guàrdia Civil, és l'empresari Josep Campmajó, a qui es relaciona amb el tall a la Jonquera. Segons l'informe, s'hauria aprofitat de l'amistat amb dos agents dels Mossos, als quals hauria demanat informació sobre matrícules i controls policials.

"...Mossos d'Esquadra que procedeixi al traspàs de la titularitat de matrícules i informació policial privilegiada (...) sobre desplegament i procediments operatius."

Aquests són alguns dels indicis de la investigació contra Tsunami, de moment, basada exclusivament en intervencions de comunicacions. A partir d'aquí, caldrà veure si el cas segueix com a delicte de terrorisme o s'acaba rebaixant i considerant com a aldarulls.

ARXIVAT A:
Procés catalàAudiència NacionalTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut