Els veïns de la Meridiana canvien d'estratègia de protesta

Nova estratègia per tallar la Meridiana sense ser desallotjats: travessar lentament

Deixen en llibertat amb càrrecs per resistència a l'autoritat el sanitari detingut dissabte quan intentava socórrer un manifestant ferit
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Després de tres nits de ser desallotjats pels Mossos i la Guàrdia Urbana i de les detencions de dissabte, els veïns de la Meridiana van canviar aquest diumenge de sistema de protesta. Per quaranta-dosena nit ininterrompuda, uns 200 veïns van baixar al carrer i van tallar "d'una altra manera" la Meridiana, en protesta per la sentència i pels presos independentistes.

A la cruïlla de Meridiana amb Fabra i Puig, com cada nit, els veïns, en comptes de tallar el trànsit, van ocupar la vorera i amb el semàfor en verd travessaven lentament els passos de vianants fins que la Guàrdia Urbana es va donar per vençuda i va tallar la circulació.

 

 

Els manifestants passaven en verd, però quan el semàfor es posava vermell encara hi havia persones travessant lentament. Per protegir-les, la Guàrdia Urbana aturava el trànsit, que ja tenia verd, de manera que era la policia la que tallava la circulació, i no pas els manifestants.

La nova estratègia es va decidir en una assemblea convocada a la tarda després que en les últimes nits la intervenció policial dels Mossos i la Guàrdia Urbana els havia fet fora.

 

 

Una nit més, una desena de furgons de la Brimo es va desplegar a la zona, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana.

Dissabte, la protesta va acabar amb dues detencions; entre d'altres, la d'un sanitari que atenia un manifestant ferit. L'endemà va quedar en llibertat amb càrrecs acusat de resistència a l'autoritat. Està citat per al dia 13 de desembre per celebrar el judici.

 


Els Mossos van detenir un sanitari dissabte a la nit quan atenia un ferit a la Meridiana

 

L'altre detingut, acusat de llençar una ampolla als agents, continua detingut a la comissaria de les Corts a l'espera de passar a disposició del jutge.

 

 

Igual que Roger Español, que es va posar un nas de pallasso, altres persones han donat suport a la protesta d'aquest diumenge.

Aquest sistema aplicat a la Meridiana per tallar el trànsit es va fer servir a Tremp el 15 d'octubre passat també com a protesta per la sentència del judici del procés.

 


Els veïns de Tremp tallant la carretera el 15 d'octubre passat (ACN / Marta Lluvich)

 

ARXIVAT A:
Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut