El ple del Parlament durant la votació de la moció sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

Nova polèmica al Parlament per les "jubilacions daurades", ara pel paper del lletrat major

La secretària general del Parlament retira les funcions que va donar a Miquel Palomares i suspèn el paper d'Antoni Bayona
Montse Bassa i Alemany
TEMA:
Parlament de Catalunya

Nou capítol de tensió entre els lletrats del Parlament. Aquesta setmana, la secretària general, Esther Andreu, ha retirat les funcions que havia concedit al lletrat major, Miquel Palomares, després que aquest elaborés un informe sobre les llicències d'edat que encara estan pendents d'executar.  

La secretària general li ha retirat les funcions de direcció dels Serveis Jurídics del Parlament, com ha publicat el Butlletí Oficial del Parlament. Pel mateix motiu, Andreu també ha suspès el lletrat Antoni Bayona de la tasca de donar assistència i assessorament jurídic a la mesa i la junta de portaveus.

En el seu informe, que no s'ha fet públic, el lletrat Palomares apostaria per revocar les 12 llicències d'edat que estan aprovades per la mesa, però que encara no s'han concedit. També optaria per eliminar les 21 que s'estan pagant actualment.

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, sortint de la reunió de la mesa (Rafa Garrido)

El text va generar desacord entre els juristes. La secretària, no del tot satisfeta amb aquest informe, va encarregar fer una compilacio de totes les aportacions a un altre lletrat, Ferran Domínguez, sense informar previament ni el mateix lletrat major ni la majoria de membres de la mesa. 

Aquest segon informe, que és l'únic que ha entrat al registre de Parlament, revocava les 12 llicències per edat aprovades, però mantenia aquests privilegis de cobrar sense treballar a les 21 persones que se n'estan beneficiant. Fonts de Presidència diuen que aquest informe encara no és definitiu i que la mesa ha fixat com a data màxima per pendre una decisió l'1 d'abril.

La notícia va saltar en la reunió de la mesa de dimecres, que va ser molt tensa entre els lletrats, segons diversos assistents. Hi ha qui interpreta la retirada de les funcions dels lletrats com una "purga".  

De rerefons hi ha la polèmica de les llicències per edat, aquest privilegi aplicat des del 2008 que permetria cobrar el sou íntegre sense treballar els 5 anys abans de la jubilació i que el Parlament ha eliminat recentment.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut