Una vista de The Vessel, al barri de Hudson Yards, a Manhattan (EFE/Sarah Yenesel)

Nova York reobre al públic The Vessel després de tres anys, ara amb una malla gairebé invisible

La icònica escultura a Hudson Yards, tancada en gran part des que es va inaugurar perquè hi havia casos de suïcidis, ha reobert amb noves mesures de seguretat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

La icònica escultura The Vessel de Nova York, tancada bona part de la seva existència després de registrar-s'hi diversos casos de suïcidis de visitants que es llançaven al buit des d'alçades superiors als 40 metres, ha reobert aquest dilluns al públic un cop s'hi han instal·lat diverses mesures de seguretat exigides per les autoritats.

L'escultura s'havia convertit en un símbol de l'arquitectura contemporània de la ciutat i atreia, abans del seu tancament, 2 milions de turistes anuals, segons la seva pròpia pàgina web.

Ha estat tancada durant tres anys i ara podrà tornar a visitar-se per un preu de 10 dòlars per persona.


Una malla antisuïcidi

Els "balcons" de les escalinates han estat recoberts amb una xarxa d'acer, però la malla és prou prima per ser gairebé invisible des del carrer. A més, no pertorba les vistes des de dalt ni impedeix fer fotografies. El terrat de l'últim pis, en canvi, continuarà tancat.

Visitants contemplen les vistes des d'un dels balcons amb la xarxa de seguretat instal·lada (EFE/Sarah Yenesel)

Des que es va inaugurar el 2019, The Vessel va demostrar ser un potent imant per a persones amb idees suïcides, fins al punt que s'hi va arribar a prohibir l'accés a persones soles.

Després de registrar-s'hi tres suïcidis, va reobrir el maig del 2021 però només per tres mesos, i el juliol d'aquell mateix any es va tornar a tancar quan un noi de 14 anys s'hi va llevar la vida.

L'escultura és obra de Thomas Heatherwick (EFE/Sarah Yenesel)

Una escalinata en espiral de 200 milions de dòlars

The Vessel és una complexa escalinata en espiral de més de 45 metres d'alçada dissenyada per Thomas Heatherwick com una obra d'art interactiva.

Té 154 trams de graons connectats per 80 replans i està pensada perquè els visitants l'"escalin" des de baix per gaudir de les vistes de Nova York i del riu Hudson.

Una vista de l'escultura, abans que s'hi instal·lés la malla antisuïcidi (Flickr)

El monument va costar uns 200 milions de dòlars i es va presentar com una de les peces centrals del nou barri de Hudson Yards, a Manhattan. 

Amb una inversió d'uns 25.000 milions de dòlars, la zona s'ha definit com el projecte urbanístic privat més gran de la història dels EUA i ha suposat el renaixement definitiu d'un dels punts més degradats de la ciutat.

The Vessel és una complexa escalinata en espiral de més de 45 metres d'alçada (EFE/Sarah Yenesel)

 

ARXIVAT A:
Estats Units Turisme Arquitectura Salut Mental
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut