Nova Zelanda ha pogut assegurar una pre-compra de divuit milions de dosis, el triple de la seva població
Nova Zelanda ha pogut assegurar una precompra de divuit milions de dosis, el triple de la seva població (Europa Press/Ben McKay)

Nova Zelanda donarà vacunes gratuïtament als seus països veïns del Pacífic

El govern de Jacinda Ardern podrà vacunar els cinc milions de neozelandesos i subministrar dosis gratuïtes als països del seu voltant com les illes Cook, Samoa o Tuvalu

RedaccióActualitzat

El govern de Nova Zelanda ha segellat una precompra de 18 milions de vacunes amb quatre proveïdors: 750.000 dosis de Pfizer / BioNTech, 5 milions de dosis de Janssen, 3.800.000 milions de dosis d'AstraZeneca / Universitat d'Oxford i 5.360.000 milions amb Novavax.

Amb totes aquestes dosis, el país en té prou per vacunar els seus ciutadans i fins i tot ajudar els països del seu voltant. "Si els resultats de l'autoritat farmacèutica de Nova Zelanda (Medsafe) mostren que les vacunes són segures i efectives, hi haurà prou dosis per cobrir la nostra població més la dels veïns del Pacífic", va dir dijous passat la primera ministra, Jacinda Ardern, en una conferència de premsa.

El govern d'Ardern subministrarà les dosis gratuïtament i afegirà 65 milions de dòlars d'ajuda al desenvolupament a Tokelau, les illes Cook, Niue, Samoa, Tonga i Tuvalu, uns estats amb pocs ingressos en la cursa d'accés a la vacuna.

 

El programa d'immunització més gran de la història de Nova Zelanda

Nova Zelanda té una població d'uns cinc milions d'habitants. Des de l'inici de la pandèmia, el país només ha registrat 2.110 casos positius i 25 morts per la Covid-19, fet que l'ha convertit en un estat modèlic en la gestió d'una crisi de salut pública.

Actualment, el govern de Nova Zelanda ja té 12.000 sanitaris preparats per administrar les vacunes, i en formarà molts més per abastir tota la població abans de l'estiu vinent.

Els plans de l'executiu d'Ardern són immunitzar els sectors de la població que estan més exposats a la Covid-19 -treballadors fronterers, sanitaris i cuidadors- per tallar els focus de contagi, i a partir del segon trimestre de 2021 completar tots els trams de població.

La vacuna es subministrarà gratuïtament. "El món mai havia tingut el desafiament de vacunar tota la població alhora. Volem anar tan ràpids com puguem, però també hem d'assegurar que la vacuna és segura per als ciutadans. La inversió ha valgut la pena perquè ningú es quedi enrere, el desplegament trigarà mesos però Nova Zelanda està ben posicionada", ha conclòs la mandatària socialista.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
Anar al contingut