Obama: "Aquest tipus de violència massiva no passa en altres països avançats"

El president dels Estats Units obre la porta a debatre sobre la possessió d'armes als Estats Units
Redacció Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut moments després de fer-se públic que un sospitós havia estat detingut per la mort de nou persones a l'església d'una comunitat afroamericana de Charleston, a l'estat de Carolina del Sud.

Obama ha assegurat que "un altre cop ha mort gent innocent" perquè algú ha tingut una arma a les mans de manera massa fàcil. No és la primera vegada que passa i ha afegit: "Aquest tipus de violència massiva no passa en altres països avançats", un comentari que qüestiona la facilitat per obtenir armes als Estats Units i que obre la porta a la necessitat d'un debat.

El president nord-americà ha dit que coneixia el reverend Clementa Pinckney i altres membres de l'església, i ha enviat el condol als familiars i amics en uns moments en què tots "sentim una profunda tristesa i ràbia". Obama ha recordat que qualsevol tiroteig amb víctimes és una tragèdia, però encara "trenca més el cor" el fet que el tiroteig hagi passat "en un lloc de pau i de pregària" com aquesta església de Carolina del Sud, fundada per afroamericans.

L'atac en aquesta "església negra" planteja nombroses preguntes sobre "una part fosca de la nostra història".

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut