Vientiane

Obama cancel·la una trobada amb el president filipí perquè el va insultar

El president del país asiàtic, Rodrigo Duterte, va afirmar que diria a Obama "fill de puta" si li qüestionava la campanya antidrogues

RedaccióActualitzat

Barack Obama no es reunirà finalment amb el president de les Filipines, Rodrigo Duterte, a la cimera de països del sud-est asiàtic que es fa a Vientiane, la capital de Laos. La decisió d'Obama respon al tens intercanvi de declaracions entre els dos mandataris sobre la campanya antidrogues que ha engegat el govern filipí. Duterte va afirmar que diria a Obama, literalment, "fill de puta", si li qüestionava aquesta campanya, i el president dels Estats Units va qualificar després el seu homòleg filipí de "tipus pintoresc".

El president de les Filipines s'ha disculpat. Creu que es van malinterpretar les seves paraules i que només subratllava la sobirania del país quan va insultar Obama. Cal recordar que, des que fa dos mesos Duterte va jurar com a president de les Filipines, unes 2.000 persones suposadament vinculades al narcotràfic han mort assassinades extrajudicialment.

El mandatari filipí explica en un comunicat que sent "una gran estima i afinitat" amb el president nord-americà i que desitja "suavitzar les diferències" amb els Estats Units. Aquesta cancel·lació de la que havia de ser la primera trobada entre Obama i Duterte suposa una garrotada important en les relacions diplomàtiques entre els dos països.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut