Obama i els líders europeus mantenen les sancions a Rússia i reivindiquen l'OTAN després de la victòria de Trump

Redacció Actualitzat

L'encara president dels Estats Units, Barack Obama, referma els seus llaços amb Europa i la seva oposició a la política exterior russa. En una cimera a Berlín, Obama i els líders europeus han fet una crida unànime a mantenir la cooperació amb l'OTAN i també les sancions contra Rússia, dos punts que el futur inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump, havia posat en dubte durant la campanya.  

Amb aquesta voluntat, el president nord-americà sortint s'ha acomiadat d'Europa, en una minicimera amb la seva amfitriona, Angela Merkel, i els dirigents de França, el Regne Unit, Itàlia i Espanya.

Els líders consideren que les sancions a Rússia s'han de mantenir fins que s'implementin els acords de Minsk i s'aconsegueixi un alto el foc estable a l'est d'Ucraïna.

Idil·li amb Merkel

Aquesta és l'última cimera d'Obama a Europa. La trobada ha estat marcada per les complicitats entre el president nord-americà i la cancellera alemanya.

Obama ha elogiat la política de Merkel, fins i tot ha arribat a dir durant la seva estada que "si fos alemany, votaria Angela Merkel". Obama assegura que els Estats Units necessiten una Europa forta.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut