L'expresident nord-americà al míting d'Atlanta
L'expresident nord-americà al míting d'Atlanta (EFE/Jessica McGowan)
Atlanta

Obama reapareix en campanya i alerta que la democràcia està en perill als EUA

L'expresident ha fet una aparició a l'estat nord-americà clau de Geòrgia, on hi ha un frec a frec entre republicans i demòcrates a les eleccions de mig mandat

L'expresident nord-americà Barack Obama entra en campanya als suburbis d'Atlanta, a Geòrgia, un estat clau en què republicans i demòcrates mantenen un frec a frec.

En un míting demòcrata per les eleccions de mig mandat, que es faran el 8 de novembre, ha alertat que la democràcia està en joc. Ho ha dit hores després que un home ataqués amb un martell el marit de Nancy Pelosi, la tercera autoritat dels Estats Units després de Joe Biden i Kamala Harris. Un atac que el president Biden ha relacionat amb els seguidors de Donald Trump.

Obama ha animat els demòcrates a anar a votar per evitar que els partidaris de les teories conspiratives, "persones que han intentat debilitar la democràcia", ha dit, arribin a espais de poder.

"Si guanyen, no se sap què pot passar", ha assegurat Barack Obama.

Obama ha defensat el dret a l'avortament de les dones, "que han de tenir el control i la paraula sobre el seu propi cos". 

La cursa a Geòrgia entre el senador republicà Herschel Walker i la candidata demòcrata Stacey Abrams pot donar la clau de control del Senat. Amb tot el que està en joc, demòcrates i republicans hi aboquen esforços i fan aparèixer primeres figures en el que és una mena de laboratori en miniatura del país polaritzat.

Aquesta és la crònica des d'Atlanta de la corresponsal de TV3 als Estats Units, Lídia Heredia:

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut