Obama ha dit que es pronunciava "empès" pel compromís social amb el país (Reuters)
Obama ha dit que es pronunciava "empès" pel compromís social amb el país (Reuters)
Washington

Obama trenca el silenci i diu que Trump posa en perill els valors nord-americans

L'expresident va advertir que seria un ciutadà vigilant i ha trigat menys de dues setmanes a posicionar-se en contra les mesures migratòries adoptades

Actualitzat

Obama es va acomiadar de la Casa Blanca explicant que s'apartava de la política, però que alçaria la veu si veia amenaçats els valors dels Estats Units. El seu silenci ha durat menys de dues setmanes. En la primera declaració després que el passat 20 de gener Donald Trump va assumir la presidència, el ja expresident dels Estats Units, Barack Obama, s'ha posicionat contra les mesures migratòries adoptades per Trump.

"Els valors nord-americans estan en perill", ha afirmat. Obama ha dit que es pronunciava "empès" pel compromís social que té amb el seu país contra les ordres firmades per Trump.

Obama ha parlat en un comunicat a través del seu portaveu, Kevin Lewis. Segons ell, ara és el moment que "els ciutadans han d'exercir el seu dret constitucional de reunió, organització i han d'alçar la veu ara que els valors nord-americans estan en perill".  

La seva veu se suma a tantes altres. Segons l'agència AP i la cadena ABC, desenes de diplomàtics volen firmar una carta contra la mesura de vetar l'entrada temporal de 7 països de majoria musulmana perquè faran més insegur els Estats Units. I en el terreny legal, als 4 jutges federals que han suspès les ordres, ara 16 fiscals generals diuen que podrien ser inconstitucionals. De fet, l'administració es va fer enrere sobre els que tenen la residència legal, no els poden negar l'entrada però l'administració els sotmetrà a una major revisió.

Els mitjans parlen d'ordres executives precipitades i sense el llenguatge jurídic adequat, però Trump ha llançat tuits des d'ahir assegurant que tot funciona a la perfecció i ignorant el caos que es va viure les primeres hores a diversos aeroports.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut