Obre l'exposició "Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio" al DHub de Barcelona

Del 22 de maig al 25 d'agost es podran reviure en un espai de 900 m2 els programes, els personatges, les experiències i els grans moments viscuts al llarg d'aquestes 4 dècades a través de la televisió i la ràdio públiques
Redacció Actualitzat
TEMA:
Televisió

Obre portes a Barcelona l'exposició "Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio", un recorregut que proposa celebrar i reviure quatre dècades de televisió i de ràdio públiques en català, al mateix temps que pretén oferir una mirada de futur, amb el que ha suposat la posada en marxa de 3Cat.

I és que aquest 2024 s'han complert 40 anys de l'emissió regular de TV3, que va començar el 16 de gener del 1984. Catalunya Ràdio havia engegat una mica abans, el 20 de juny del 1983.

Micròfons amb els diferents logos dels mitjans de la CCMA (3Cat)

I amb motiu d'aquest aniversari 3Cat, en col·laboració amb el Museu del Disseny Hub, ha plantejat un recorregut que proposa celebrar i reviure aquestes quatre dècades en un exercici estètic i plàstic realment sorprenent.

A través dels 900 m² de l'exposició al museu ubicat a la plaça de les Glòries Catalanes, el visitant pot fer un recorregut per quatre grans espais marcats: la informació a "Connectem l'actualitat", la ficció a "Connectem històries", l'entreteniment a "Connectem somriures" i el servei i la participació a "Connectem amb tu". Els quatre pilars de TV3 i Catalunya Ràdio.

Connectem l'actualitat

"Connectem l'actualitat" neix d'aquest ser al lloc dels fets, escoltar la veu dels protagonistes i fer el relat del present amb professionalitat, independència i rigor, que han estat trets distintius de TV3 i Catalunya Ràdio des de la seva fundació.

També reuneix els espais per aprofundir, contextualitzar i debatre, a través dels documentals i el periodisme d'investigació. Un espai on són protagonistes els telenotícies, "El matí de Catalunya Ràdio", l'"InfoK", el "30 minuts" i els canals de 24 hores de notícies de televisió i ràdio, que han posat la informació al centre del servei públic.

Els visitants també podran sentir-se per uns moments com uns presentadors dels informatius de TV3.


Connectem històries

"Connectem històries" implica l'esforç continuat de TV3 i Catalunya Ràdio, durant 40 anys, per fer que l'audiovisual en català formés part de la nostra normalitat. I 3Cat continua amb aquest repte en un moment en què les plataformes audiovisuals guanyen terreny als canals convencionals i a les sales de cinema. És l'espai de "Poble Nou", de les sintonies i de personatges inoblidables que ja formen part del nostre ADN audiovisual.


Connectem somriures

A "Connectem somriures" hi ha una mostra de concursos, programes d'humor, late nights i programes culturals, que des de l'inici han tingut un paper important a les graelles de TV3 i Catalunya Ràdio. L'humor, la paròdia, la comèdia i el safareig tenen una capacitat extraordinària de crear complicitats i fer comunitat.

Molts dels sofàs que han estat presents als programes d'entreteniment (3Cat)


Connectem amb tu

Finalment, però no menys important, "Connectem amb tu" mostra la implicació de l'audiència en tot el que fan TV3 i Catalunya Ràdio. No es tracta només de mirar i escoltar els programes, sinó de prendre-hi part activament, i això és el que dona sentit a espais com el Club Super3 o La Marató. Però també és la contribució de l'audiència amb fotografies als espais d'"El temps", amb les trucades a "La nit dels ignorants" o la dedicatòria de cançons a persones estimades a "El matí de Catalunya Ràdio".


Epíleg. Imaginar el futur

I després del passeig pel passat i pel present, el visitant es trobarà amb un "Epíleg. Imaginar el futur". Com podria ser 3Cat d'aquí 40 anys, el 2064? Estudiants dels graus de Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en col·laboració amb professionals de 3Cat, han imaginat quatre possibles escenaris de futur de la plataforma a partir de quatre hipòtesis fictícies que, tot i ser juganeres i atrevides, tenen una relació rellevant amb els reptes del present.

 

ARXIVAT A:
Televisió Catalunya Ràdio Tv3
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut