Un jove salta damunt d'un cotxe a Magaluf
Un jove salta damunt d'un cotxe a Magaluf

El turisme de borratxera sense control torna a Magaluf, a Mallorca, en plena Covid

El mateix dia que es van reactivar els vols de Gran Bretanya, que podien volar sense fer quarantena al retorn, van arribar a l'illa turistes britànics

RedaccióActualitzat

Primera nit de l'arribada de turistes anglesos a Mallorca, a Punta Balena. I primeres detencions pel seu comportament al carrer. Dijous passat es van concentrar a Magaluf molts joves per beure i ballar. Hi va haver una persona detinguda.

El mateix dia que es van reactivar els vols de Gran Bretanya, que podien volar sense fer quarantena al retorn, van arribar a l'illa turistes britànics, es van viure imatges com les que recull un vídeo compartit per IB3, on es veu com els joves pugen a sobre dels cotxes.


Concentracions de risc

Encara que no es van veure les típiques aglomeracions de gent d'altres anys, sí que es considera una concentració de risc la que es va formar als carrers de Magaluf. Segons va informar la policia local de la localitat de Calvià, la festa va acabar amb un jove detingut.

La televisió autonòmica també es va fer ressò d'una concentració de risc la nit de divendres al carrer Miquel Pellisa de la platja de Palma, tal com es pot veure en un vídeo que va compartir aquest dissabte el compte oficial de Twitter del canal.

 

Mascareta obligatòria

Aquesta zona de s'Arenal es trobava plena de gent que, com es pot apreciar en les imatges, a més de no guardar la distància de seguretat, tampoc portava mascareta. A partir d'aquest dilluns, és obligatòria portar-ne en els espais públics de l'illa.

Aquesta mesura ha generat el rebuig empresarial pel seu impacte en el turisme. El conseller delegat de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer Jaume, va assegurar aquest divendres que aquest anunci ha frenat el ritme de les reserves hoteleres i va lamentar que la mesura no s'hagi consensuat amb els empresaris i altres agents socials.

Durant aquest cap de setmana, els agents i equips de seguretat policial han preparat un dispositiu especial que afecta tota l'illa per controlar les trobades multitudinàries, per evitar les concentracions de risc i les festes il·legals.

2.377 casos de contagi

El Servei balear d'Epidemiologia ha confirmat fins al moment 2.377 casos de persones amb SARS-*CoV-2 en la comunitat, 21 més que el divendres.

Seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.272 casos a Balears al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

D'aquests casos comunicats, 1.979 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 187 a Eivissa i vuit a Formentera.

D'altra banda, 2.010 persones s'han curat, 16 més que divendres. S'ha notificat una nova defunció per Covid-19 i l'acumulat a Balears és de 229 persones mortes a causa del coronavirus.

138 casos de Covid-19

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 138 casos de Covid-19 actius, quatre més que divendres.

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que aquest dilluns hi ha 152 persones ateses per contagi de SARS-*CoV-2. De les quals, hi ha un total de 19 casos en atenció hospitalària --quatre a l'UCI-- i 133 a primària.

A Mallorca hi ha 13 persones hospitalitzades, de les quals quatre es troben en unitats de vigilància intensiva. 113 persones són seguides en el seu domicili per part del servei d'atenció primària.

ARXIVAT A:
Illes BalearsTurismeCoronavirus
Anar al contingut