Joan Ollé

Ollé reclama presumpció d'innocència i l'alumnat de l'Institut del Teatre vol dimissions

El director teatral i professor de l'Institut del Teatre assegura que vol comparèixer "per aclarir aquest assumpte" de denúncies d'abús i assetjament sexual

Laura GalanActualitzat

El director teatral i fins ara professor de l'Institut del Teatre Joan Ollé ha reivindicat aquest dimarts la presumpció d'innocència davant les denúncies per assetjament sexual i abús de poder presentades per alumnes i exalumnes del centre.

En un comunicat al programa de Josep Cuní a la Ser Catalunya, on col·labora, Ollé ha defensat el dret a la presumpció d'innocència i ha lamentat que la sentència ja ha estat dictada als mitjans i les xarxes.

El director conclou la seva breu nota afirmant que l'únic que vol és "comparèixer com més aviat millor davant els òrgans competents de l'Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona de cara a aclarir aquest assumpte".
 

 

L'Institut del Teatre de Barcelona va anunciar aquest dilluns que apartava de les classes "de manera immediata" Joan Ollé, al mateix temps que iniciava "un procés d'investigació sobre la seva feina com a professor" al centre.

També va acordar engegar una comissió prevista en el protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l'assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere, que iniciarà la recerca global dels fets, en els quals estarien involucrats altres professors que ja no treballen a la institució.

Entrada de l'Institut del Teatre, aquest dimarts (Efe/Alejandro García)

Aquest dimecres a la tarda ha publicat un tuit demanant disculpes a les víctimes que "hagin patit assetjament sexual i/o abús de poder en l'àmbit docent del centre en les darreres dècades". En la mateixa piulada assegura que "investigarem per actuar en conseqüència i contundència".

 

 

Aquest dilluns, segons informa el diari Ara, l'Institut del Teatre ha registrat una denuncia contra Joan Ollé presentada per 7 alumnes de l'escola. Es tracta de la primera instància que es presenta des que es va crear el protocol contra l'assetjament sexual el 2018.
 

Els alumnes reclamen més mesures

Prop de 300 alumnes de l'Institut del Teatre s'han tornat a concentrar a les portes del centre per demanar un cop més la dimissió de la direcció de l'Institut, i també dels responsables de l'Escola Superior d'Art Dramàtic. ​Han manifestat que consideren insuficient la mesura d'apartar Joan Ollé de la docència. Demana

Concentració d'alumnes a l'Institut del Teatre aquest dimarts (EFE / Alejandro García)

Una portaveu dels alumnes concentrats ha llegit un comunicat en el qual assenyalava: "Ahir vam ser moltes i vam aconseguir ser escoltades, però, de moment, Joan Ollé només ha estat apartat de la docència, una mesura de mínims en la situació en què ens trobem. Ara el seu acomiadament està en mans de la Diputació i pendent del procés judicial". 


Suport a les víctimes

Mentrestant, continuen les mostres de suport a les víctimes i contra l'assetjament i l'abús de poder. Entre les més destacades, la del director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, que en la presentació de l'òpera "Lessons in love and violence", ha dit: "No volem entrar a jutjar el que passa en altres institutcions. Nosaltres volem respectar. No som jutges per establir un criteri legal sobre el que passa en altres institucions, però sí aixecar una mica la veu contra aquest abús."

A través d'un comunicat, el Teatre Lliure també ha manifestat el seu compromís contra qualsevol tipus d'assetjament i el TNC ha parlat de tolerància zero. Unes mostres de suport que s'afegeixen a les d'ADETCA, l'Associació que engloba els teatres privats. 

 

ARXIVAT A:
TeatreAssetjament sexual
Anar al contingut