Omara Portuondo, que farà 94 anys a finals d'octubre, en una imatge d'arxiu (EFE)

Omara Portuondo es retirarà després d'haver-se desorientat al concert del Palau de la Música

Després d'aquest problema de salut, el fill i representant de la cantant cubana, de 93 anys, anuncia que es retirarà dels escenaris aquest cap de setmana a Budapest
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

La cantant cubana Omara Portuondo, de 93 anys, ha hagut d'abandonar aquest dimecres a la nit l'escenari del Palau de la Música Catalana, on havia d'actuar, juntament amb l'Orquestra Miguel Failde, dins la programació del Cruïlla Tardor 2024.

Després de diverses cançons a càrrec de la banda, la llegendària artista ha pujat a l'escenari per presentar el seu homenatge als integrants del Buena Vista Social Club, banda de la qual va esdevenir diva el 1997 després d'una llarga carrera en solitari.

Portuondo ha cantat una primera cançó, però estava desorientada i era incapaç de continuar cantant en l'inici del següent tema, "Lágrimas negras", del qual només ha pogut pronunciar un parell de frases. 

Dos membres de la seva orquestra l'han hagut de treure en braços de l'escenari enmig del desconcert del públic, que li ha dedicat un aplaudiment. Amb tot, hi ha hagut algun crit aïllat reclamant a la banda que la deixessin descansar i acusant-los d'"explotadors".

L'organització ha informat que Portuondo ha hagut d'abandonar l'escenari per "problemes de salut" i ha anunciat que contactarà amb els assistents per tornar-los l'import de les entrades.


Omara Portuondo ja va visitar Barcelona per actuar en el Festival Cruïlla 2023 i ara hi ha tornat per fer una aturada del seu Farewell Tour al Palau de la Música Catalana, en l'actuació que ha donat el tret de sortida al Cruïlla Tardor 2024. 

El novembre passat, Portuondo va guanyar un dels Premis Grammy Llatins pel seu últim disc, "Vida", en la categoria de millor àlbum tropical tradicional. El seu últim treball també va rebre quatre nominacions als Grammy americans. 

L'artista nascuda a l'Havana farà 94 anys el 29 d'octubre. Omara Portuondo és una de les dames de la música cubana més admirades. Cantant de son i boleros, és també una de les principals representants de l'anomenat "filin".
 

Es retirarà aquest cap de setmana

Aquest dijous a la tarda, en una publicació al Facebook, el seu fill i alhora mànager, Ariel Jiménez Portuondo, ha explicat que la cantant es retirarà finalment dels escenaris aquest diumenge a Budapest. El familiar de l'artista assegura que, donades les circumstàncies, Portuondo dirà adeu als escenaris rebent un càlid homenatge del públic.

"Considerem oportú anunciar la retirada definitiva d'Omara als escenaris durant la presentació a Budapest diumenge que ve, on se li farà un homenatge per part de l'orquestra i el públic assistent. En aquesta ocasió, Omara no cantarà: rebrà l'afecte i els aplaudiments."

El representant afegeix que continuarà "assajant i gravant des del seu estudi" o participant en "homenatges i trobades".

Ariel Jiménez Portuondo ha comentat que són a Barcelona, on l'artista cubana s'està recuperant al costat del seu metge personal, que fa dues dècades que l'acompanya per tot el món.

Jiménez ha comentat que és molt difícil retirar Portuondo dels escenaris perquè, per ella, "cantar és una manera de viure" i assegura que, fins ara, la cantant ha continuat actuant i gravant al ritme que li ha permès l'edat i sota control mèdic.

La cita de Barcelona formava part d'una gira de només quatre concerts que la van portar a Colòmbia, Gran Canària, Barcelona i, finalment, Budapest.

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut