Omara Portuondo, que farà 94 anys a finals d'octubre, en una imatge d'arxiu (EFE)

Omara Portuondo es desorienta a l'escenari del Palau de la Música i l'han de treure en braços

La cantant cubana, de 93 anys, no pot acabar l'actuació i l'organització tornarà l'import de l'entrada als assistents

RedaccióActualitzat

La cantant cubana Omara Portuondo, de 93 anys, ha hagut d'abandonar aquest dimecres a la nit l'escenari del Palau de la Música Catalana, on havia d'actuar, juntament amb l'Orquestra Miguel Failde, dins la programació del Cruïlla Tardor 2024.

Després de diverses cançons a càrrec de la banda, la llegendària artista ha pujat a l'escenari per presentar el seu homenatge als integrants del Buena Vista Social Club, banda de la qual va esdevenir diva el 1997 després d'una llarga carrera en solitari.

Portuondo ha cantat una primera cançó, però s'ha mostrat desorientada i incapaç de continuar cantant en l'inici del següent tema, "Lágrimas negras", del qual només ha pogut pronunciar un parell de frases. 

Dos membres de la seva orquestra l'han hagut de treure en braços de l'escenari enmig del desconcert del públic, que li ha dedicat un aplaudiment. Amb tot, hi ha hagut algun crit aïllat reclamant a la banda que la deixessin descansar i acusant-los "d'explotadors".

L'organització ha informat que Portuondo ha hagut d'abandonar l'escenari per "problemes de salut" i ha anunciat que contactarà amb els assistents per tornar-los l'import de les entrades.


Omara Portuondo ja va visitar Barcelona per actuar al Festival Cruïlla 2023 i ara hi ha tornat per fer una aturada del seu Farewell Tour al Palau de la Música Catalana, en l'actuació que ha donat el tret de sortida al Cruïlla Tardor 2024. 

El novembre passat, Portuondo va guanyar un dels Premis Grammy Llatins pel seu últim disc, "Vida", en la categoria de millor àlbum tropical tradicional. El seu últim treball també va rebre quatre nominacions als Grammy americans. 

L'artista nascuda a l'Havana farà 94 anys el 29 d'octubre. Omara Portuondo és una de les dames de la música cubana més admirades. Cantant de son i boleros, és també una de les principals representants de l'anomenat "filin".

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut