Una sala de cinema (Pexels / Tima Miroshnichenko)

On es pot veure cinema infantil en català? 185 projeccions a preu reduït en 30 municipis

Política Lingüística ha tornat a activar la programació de cinema infantil en català (CINC) a 28 localitats de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent
Redacció
TEMA:
Cinema

El programa de cinema infantil en català CINC, impulsat pel Departament de Política Lingüística, ha reprès la seva activitat amb més de 180 projeccions.

Durant aquesta tardor i fins a mitjan gener, el programa arribarà a una trentena de municipis.


Quines pel·lícules es poden veure?

El programa ofereix pel·lícules de reestrena a preus reduïts i amb una àmplia distribució territorial.

Els films amb més sessions són "Del revés 2", "Gru 4. El meu dolent preferit" i "Garfield: la pel·lícula".

També hi ha grans estrenes anuals, com "Kung Fu Panda 4" i "Vaiana 2".

"Trolls 3: Tots junts", "Shin Chan: el superheroi", "Transformers One", "Buffalo Kids", "Els herois de Central Park", "Guardiana de dracs", "Wish: el poder dels desitjos", "Bec d'or i els seus amics", "Haikyu!! Batalla als contenidors", "Detectiu Conan: The Million Dollar Pentagram", "Patrick", "Thabo i el cas del rinoceront", "Anem a caçar un os", "La vida d'en Carbassó", "Dúnia i altres contes del món" i "El viatge d'Ernest i Célestine" són la resta de propostes.

Totes les pel·lícules del CINC s'han doblat amb el suport de Política Lingüística.


En quins cinemes

CINC farà projeccions als cinemes d'Agramunt, Alpicat, Amposta, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, l'Hospitalet de Llobregat, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d'Aro, Premià de Mar, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, la Seu d'Urgell, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Valls, el Vendrell i Vila-seca.

La programació amb dies i horaris es pot trobar a la web de Cinema en Català.


Què és el CINC?

El CINC és un programa de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura que s'encarrega de fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català. A més, col·labora amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i amb diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

De gener a agost del 2024 el programa CINC ha projectat 179 pel·lícules i ha arribat a un total d'11.540 espectadors. Les pel·lícules més programades en aquest període han estat "Trolls 3: Tots junts", "Doraemon Movie. El nou dinosaure d'en Nobita" i "Elemental".

El departament recorda que els exhibidors que vulguin incorporar-se al programa, poden fer-ho durant tot l'any. A la web disposen d'un formulari per sumar-s'hi.

 

ARXIVAT A:
Cinema Català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut