L'Open Arms just davant la costa de Lampedusa

L'Open Arms ja és en aigües italianes després de la suspensió del decret Salvini

El ministre de l'Interior italià assegura que tornarà a signar una altra ordre per prohibir l'entrada a l'Open Arms
Actualitzat
TEMA:
Migracions

El vaixell Open Arms és des des de primera hora d'aquest dijous al matí en aigües territorials italianes, davant de l'illa de Lampedusa, on ha pogut arrecerar-se del temporal de mar a la zona del Mediterrani central. L'ONG, però, encara no té permís per desembarcar els 147 migrants que hi ha a bord, rescatats des de fa dues setmanes.
 

Un grup de banyistes observa l'Open Arms des de la costa de Lampedusa aquest dijous al matí
 

L'entrada de l'ONG catalana en aigües de sobirania italiana s'ha pogut dur a terme després que la justícia italiana hagi suspès la prohibició firmada pel ministre de l'Interior, Matteo Salvini, que impedia expressament que ho fes.

 

La victòria als tribunals l'ha anunciada aquest dimecres el fundador de l'ONG, Òscar Camps:

"Hem guanyat el recurs que vam interposar al tribunal administratiu d'Itàlia contra el decret de Salvini, és a dir, podem entrar en aigües territorials italianes i no podran ni arrestar el capità del vaixell ni multar-lo".

 

 

Un tribunal del Laci considera que el vaixell "es troba en una situació d'evident dificultat" i les persones que hi ha a bord necessiten rebre assistència urgent. Segons apunta l'agència EFE, que ha tingut accés a la decisió judicial, "la situació de gravetat i urgència excepcionals" justifica que es permeti l'entrada de l'embarcació "perquè les persones rescatades que ho necessitin rebin assistència mèdica".

 

 

 

Salvini diu que firmarà una altra prohibició

Pocs minuts després que se sabés la decisió del tribunal del Laci, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha anunciat que signarà una altra ordre per prohibir l'entrada a l'Open Arms:

"Vivim en un país en què un advocat del Tribunal Administratiu del Laci vol donar permís per desembarcar a Itàlia a un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les pròximes hores el meu no".

 

Sol·licitud d'evacuació de tots els migrants

Open Arms també sol·licitarà l'evacuació per motius mèdics de tots els rescatats que hi ha a l'embarcació.

El fundador de l'ONG també ha manifestat la seva intenció de demanar la creació d'un eix entre París, Berlín i Madrid per ajudar les persones rescatades al Mediterrani:

"Hem tingut converses amb l'ambaixador alemany i li hem demanat també que faci de mitjancer i es creï un eix francoalemanyespanyol per començar a tractar d'una forma més contínua i constant la plataforma de desembarcament dels rescatats en el Mediterrani".

 

Des que el passat 1 d'agost va rescatar 123 persones en menys de 24 hores, l'Open Arms es troba al Mediterrani central esperant autorització per entrar a algun port segur europeu. El cap de setmana passat, l'embarcació de l'ONG catalana va rescatar 39 persones més.

Després de l'evacuació de diverses persones per motius de salut, l'última aquest dimarts al vespre, actualment hi ha 147 migrants a bord.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut