Open Arms recull més de 3.000 mantes en 24 hores per a la nova missió al Mediterrani
Fins al 7 de gener hi ha temps per portar-ne al vaixell atracat al port de Barcelona, a la seu de l'ONG a Badalona i a Vilassar de Mar
L'ONG Proactiva Open Arms triplica, en menys de 24 hores, el seu objectiu en la campanya de recollida de mantes per utilitzar en el rescat de persones al Mediterrani.
¡Hemos triplicado objetivo en menos de 24 horas!
Proactiva Open Arms (@openarms_fund) 4 de gener de 2019
Si todavía no has traído las mantas, las puedes guardar para una próxima ocasión.
Y puedes seguir ayudándonos con vuestra difusión y donaciones. ¡Estamos muy orgullosos de la enorme solidaridad ciudadanía!
¡Gracias! ❤️ https://t.co/vWNXBVahmb
L'objectiu era recollir 1.000 mantes, la xifra mínima que s'havia marcat l'ONG abans de tornar a salpar cap al canal de Sicília. Però des de dijous a la tarda, que van començar la campanya, fins a aquest matí, en menys de 24 hores, ja n'havien recollit més de 3.000.
La recollida s'està fent al port de Barcelona, on hi ha atracat el vaixell Open Arms. I mantindran la recollida, fins el dilluns 7 de gener a les 2 del migdia, tot i haver assolit el seu propòsit.
#URGENTE #BCN y alrededores ¿Nos ayudáis?
Proactiva Open Arms (@openarms_fund) 2 de gener de 2019
Necesitamos urgente mantas para la próxima misión en el Mediterráneo.
Podéis entregarlas en barco #OpenArms (ver imagen) en el #PortdeBCN hasta lunes 7 enero o contactad con nosotros en mantas@proactivaopenarms.org
¡Gracias! pic.twitter.com/737SXKoIMJ
Nombroses persones han anat portant durant el matí mantes al vaixell d'Open Arms atracat a Barcelona
Aquest divendres al matí, l'ONG badalonina ja n'acumulava unes 600 al vaixell atracat a Barcelona, suficients per abastir la pròxima missió. La resta aniran al magatzem. Gerard Canals, cap d'operacions de Proactiva Open Arms, remarca que les mantes són un element bàsic en ple hivern a alta mar.
"Volem només mantes, no roba, perquè és l'únic que manté calenta la gent a bord. Nosaltres els mantenim secs, però sense mantes entrarien en un estat d'hipotèrmia en poc temps. La gent que rescatem està dormint a coberta, no tenim espais interiors per acollir-los. Estem a 5 o 10 graus a Líbia i dormen a la intempèrie i no podem fer res més que oferir-los mantes."
Punts de recollida
El principal punt de recollida de mantes per als refugiats és al vaixell d'Open Arms, atracat aquests dies al port de Barcelona, davant l'hotel Vela. Però hi ha altres opcions. Com, per exemple, a l'oficina de l'ONG al port de Badalona i una nau industrial a Vilassar de Dalt. I també hi ha altres iniciatives per a la recollida en altres punts del territori, com aquesta de Lleida:
URGENT!!! Necessitem mantes #proactivarms. Punt de recollida a Lleida a @cromm_lleida horari laboral, divendres i dissabte. Gràcies!!! pic.twitter.com/9JBCghmxfz
Anna Costa (@AnnaCos74) 3 de gener de 2019
Caixes i bosses s'anaven acumulant al moll
Reciclar les mantes
Les mantes que s'utilitzen al vaixell no es llencen ni se les queden els rescatats. Fins ara, es reciclaven per a noves missions. Gerard Canals explica que el canvi de base a Barcelona els ha plantejat un problema de costos.
"No ens agrada llençar mantes que es poden reciclar amb un tractament adequat. Quan teníem la base a Malta ho teníem ben gestionat; les portàvem a una bugaderia industrial que els feia un tractament per rentar i desinfectar. Ara, a Barcelona, el cost de rentar una manta és pràcticament el mateix que comprar-ne una de nova."
Mentrestant, i per poder engegar la següent missió, han recorregut a aquesta campanya per recollir mantes, però esperen trobar una solució.
"Potser haurem de comprar una rentadora i fer-ho nosaltres o buscar un proveïdor que ens ajudi una mica perquè al preu de carrer és impossible."
A l'Open Arms ja hi ha prou mantes per començar la nova missió
Nova missió
Dilluns l'ONG començarà una nova missió al Mediterrani amb la incorporació de la nova tripulació. Es preparen per tornar a les aigües del canal de Sicília, entre el nord de Líbia i el sud d'Europa, on, segons Open Arms, han passat de treballar-hi entre 12 i 14 vaixells de rescat a ser-ne només 3, en el millor dels casos.
"No hi ha vaixells de salvament, és un forat negre on no se sap ben bé què hi passa. Els ports estan pràcticament tancats. Malta es nega de forma sistemàtica i els d'Itàlia i França ni tan sols contesten.
Estem rescatant persones perquè no ho fa qui li toca. No quedarà en l'oblit, hi estarem per fer de testimonis del que està passant i de la manca de mitjans."
En l'última missió, l'Open Arms va rescatar més de 300 persones que havien sortit de Líbia i que van acabar desembarcant a Andalusia, al port d'Algesires, el 28 de desembre.
Alegría, esperanza e incertidumbre van descendiendo del #OpenArms
Proactiva Open Arms (@openarms_fund) 28 de desembre de 2018
Eso sí, están vivos y a salvo.#United4Med pic.twitter.com/vSiUr3VbJt
L'Open Arms va desembarcar 300 immigrants a Algesires el 28 de desembre
- ARXIVAT A:
- Migracions