El vaixell Open Arms al Mediterrani (Arxiu)

Open Arms rescata 55 migrants al Mediterrani i busca port segur per desembarcar-los

Per proximitat, el port segur més proper seria el de Lampedusa, però el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ho prohibeix
Actualitzat
TEMA:
Migracions

L'ONG catalana Open Arms torna a estar activa al Mediterrani i aquest dijous ha rescatat 55 persones en una patera que, segons ha informat el director de l'organització, Òscar Camps, "s'enfonsava i estava a punt de naufragar" davant la costa Líbia. Entre els rescatats hi ha dos nadons bessons de 9 mesos.

 

 

El vaixell busca un port segur per desembarcar els ocupants de la patera. Open Arms assegura que tots estan "fora de perill i a bord" i fa una crida per poder traslladar-los a terra de forma segura.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert els ports de Catalunya per desembarcar els migrants rescatats per l'Open Arms:

 


L'estiu passat, Quim Torra ja va fer un oferiment similar, davant un avís de Proactiva Open Arms informant de l'existència d'un miler de persones a la deriva en 7 barques al Mediterrani. Fins ara, aquests oferiments han topat amb la limitació de competències de la Generalitat en matèria de ports.

Salvini: "No a Itàlia"

Precisament, dimecres, l'ONG alemanya Sea Eye va rescatar 40 persones també davant de la costa de Líbia. Els dos vaixells s'enfronten ara a la dificultat de ser acceptats en un port que, per proximitat, hauria de ser Lampedusa. Es preveu un nou pols amb el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, que ja ha estat molt contundent anunciant la prohibició de deixar-lo desembarcar:

"En els pròxims minuts signaré la prohibició d'entrada i trànsit en aigües territorials italianes per al vaixell Alan Kurdi, que ha recollit 40 migrants davant Líbia. És una ONG alemanya, per la qual cosa sap on pot anar, però no a Itàlia. Punt."

 

 

Rescat de dimecres de la ONG alemanya Sea Eye

 


Proactiva Open Arms va anunciar a finals de juny que tornava a realitzar rescats al Mediterrani central, tot i que només tenia autorització per proporcionar ajuda humanitària.

 

"Abans presos que còmplices"

A principi d'any, l'Open Arms va romandre més de 100 dies amarrat al port de Barcelona esperant rebre autorització per navegar. Finalment va salpar, però sense permís per entrar a la zona SAR, on es practiquen els rescats de migrants, al Mediterrani central. Al maig va desembarcar a l'illa grega de Lesbos, on va poder descarregar material d'ajuda humanitària.

 

 

Manifestació en suport a Open Arms: "Abans presos que còmplices" (Efe)

 

Al juliol, el Parlament de Catalunya va anunciar que Òscar Camps, president i fundador de Proactiva Open Arms, rebrà la medalla d'or de la cambra, juntament amb la capitana alemanya del vaixell Seawatch 3, Carola Rackete, en reconeixement per la seva determinació en la defensa dels drets humans.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut