Operació sortida sense complicacions el primer cap de setmana sense confinament comarcal

Els Mossos fan 400 controls per garantir que es viatja amb la mateixa bombolla de convivència
Actualitzat
TEMA:
Trànsit

Tot i les ganes de molts de sortir de la ciutat, potser la pluja ha ajudat una mica a fer més esglaonada la sortida el primer cap de setmana en què es permet la mobilitat fora de la comarca, des de Nadal.

La tempesta que ha caigut a primera hora de la tarda a l'àrea metropolitana ha fet que la circulació fos més lenta, però en general no hi ha hagut retencions destacables a les carreteres catalanes, ni en les que van cap als Pirineus ni en les que van a la costa. 

Els pocs problemes que s'han registrat han estat justament a la ciutat de Barcelona, on s'ha registrat algun tram de trànsit dens a les rondes. A primera hora de la tarda d'aquest divendres s'han format deu quilòmetres de cues a la B-20, cap al nus de la Trinitat.

També hi ha hagut aturades a la C-58 a Sant Quirze per un accident.

Segons el servei Català de Trànsit, aquest divendres van entrar i sortir de Barcelona 870 mil vehicles, un 4% més que divendres de la setmana passada. Comparat amb l'any passat, és un 15% menys.

La subdirectora de Protecció Civil, Imma Solé, ha assegurat en una entrevista al 3/24 que s'esperaven que la sortida podria ser més alta, amb un volum semblant a un cap de setmana equivalent de prepandèmia.


Controls dels Mossos

El govern demana molta prudència, perquè s'ha estancat el ritme de baixada dels contagis i dels hospitalitzats.

Els Mossos faran 400 controls per garantir que es viatja amb la mateixa bombolla de convivència i també impediran la concentració de vehicles als accessos als parcs naturals, com ja ha passat en altres aixecaments de confinament perimetral.

 

Protecció Civil recomana portar una declaració d'autoresponsabilitat que justifiqui que es viatja amb la bombolla de convivència.

 

Les trobades i reunions familiars i socials es poden fer d'un màxim de 6 persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents. Les mesures es restringiran més per Setmana Santa.

ARXIVAT A:
Trànsit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut