Alguns manifestants han llançat pols d'extintors a l'interior de l'estació de metro (Reuters)

Opositors de Hong Kong protesten llançant pols d'extintor en una estació de metro

Un mes després de l'atac de grups armats contra manifestants antigovernamentals, els joves es queixen que no hi hagi hagut cap detenció
Actualitzat
TEMA:
Hong Kong

Milers de manifestants antigovernamentals de Hong Kong han protestat aquest dimecres a la tarda a l'estació de metro de Yuen Long, el mateix lloc on fa un mes grups armats van atacar desenes de manifestants.

Proveïts de cascos, ulleres i màscares antigas, els manifestants han acumulat objectes a les portes per impedir l'accés dels usuaris a l'estació. Amb paraigües, un altre dels objectes freqüents en les protestes en contra del govern de l'excolònia britànica, han colpejat senyalitzacions i objectes metàl·lics.

 

Els manifestants han saltat les barreres de l'estació de metro de Yuen Long (EFE)

 

En l'atac del 21 de juliol, bandes mafioses van atacar amb violència desenes de manifestants antigovernamentals i van causar 50 ferits. Un mes després, els manifestants protestaven perquè la policia no ha practicat cap detenció per aquests fets.

 

 

Alguns manifestants han llançat pols d'extintors a l'interior de l'estació mentre altres escampaven oli, cervesa o detergent per dificultar l'aproximació de la policia.

 

Manifestants llancen pols d'extintor a l'estació on fa un mes hi va haver un atac contra diversos opositors (Reuters)

 

La crisi a Hong Kong, amb protestes contínues contra el govern pro Pequín, ja fa més de dos mesos que dura. Les protestes van arrencar el 9 de juny amb una multitudinària manifestació contra un projecte de llei que pretenia autoritzar les extradicions cap a la Xina.

El govern de l'antiga colònia, amb Carrie Lam al capdavant, ha suspès la mesura, però els opositors protesten perquè consideren que els drets democràtics pactats quan el Regne Unit va retornar Hong Kong a la Xina, fa 22 anys, estan amenaçats.

 

Protesta de manifestants opositors de Hong Kong per l'absència de detencions pels atacs del 21 de juliol (EFE)

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut