Dani Gallardo en una entrevista
Gallardo està condemnat per desordres públics i atemptat contra un agent de l'autoritat

Ordre de cerca i captura per a Dani Gallardo, condemnat per les protestes postsentència

Gallardo no ha entrat a la presó de forma voluntària per complir la condemna de quatre anys per haver-se manifestat contra la sentència del procés la tardor del 2019 a Madrid

RedaccióActualitzat

Ordre de cerca i captura per a Dani Gallardo, després que no hagi entrat a la presó de forma voluntària per complir la condemna de quatre anys per haver-se manifestat contra la sentència del procés la tardor del 2019 a Madrid. Serà el primer manifestant d'aquestes protestes que entrarà a la presó amb una sentència ferma.

Va rebre l'ordre d'ingrés a la presó la setmana passada. L'Audiència de Madrid li donava tres dies per complir-la, que ja han passat.

Gallardo, condemnat per desordres públics i atemptat contra un agent de l'autoritat per haver colpejat per l'esquena un policia, ja va passar més d'un any en presó preventiva.

El jove, que sempre ha negat els fets, va poder-ne sortir perquè la sentència de l'Audiència encara no era ferma, però un cop el Suprem va dictar la definitiva, en què li rebaixava mig any la pena inicial, el tribunal el reclama per complir tres anys més.

De fet, no és el primer cop que li ordena l'ingrés a la presó. L'Audiència de Madrid l'ha requerit fins a tres cops. La primera vegada va ser el 25 de juliol de l'any passat, però la seva defensa va sol·licitar que se suspengués l'ordre amb l'argument que s'està tramitant la llei d'amnistia, que el beneficiaria. La petició es va desestimar.

Gallardo va rebre una segona ordre el 30 de gener, i la tercera i última, el 26 de febrer.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut