Barcelona

Ortega: "No tancarem cap punt de participació si encara hi ha gent per votar"

Els 40.930 voluntaris inscrits per fer possible el nou 9-N fan pensar al govern que la participació serà alta. 5.400.000 persones estan cridades a votar el pròxim 9-N.

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern Joana Ortega ha explicat que al voltant de 5.400.000 persones estan cridades a votar el pròxim 9-N. Ho podran fer en les 6.695 meses distribuïdes en els 1.317 locals de participació que hi haurà arreu del país, segons les últimes dades actualitzades del procés participatiu.

Finalment, 942 -dels 947 que té Catalunya- tindran local on poder votar. Sobre aquests cinc municipis on no n'hi haurà, com Horta de Sant Joan, Ortega ha assegurat que el govern garantirà que tingui a l'abast un punt de participació a la població més propera, que en el cas d'Horta serà a Gandesa i, que en qualsevol cas, es "garantiran elements" que permetin traslladar la gent d'un punt a un altre.

En aquest sentit, i tot i garantir que hi haurà un dispositiu perquè "hi pugui haver un desenvolupament normal de participació alta", la vicepresidenta ha assegurat: "No tancarem cap punt de participació si encara hi ha gent per votar. Si hi ha cua, s'atendrà a tothom", més enllà de les vuit del vespre, l'hora en què oficialment tancarà els locals.

En qualsevol cas, Ortega ha recordat en els 14 dies següents al 9-N es podrà seguir votant tant a Catalunya com als 19 punts que hi haurà habilitats arreu del món. A més, una persona que estigui de viatge també podrà votar a l'estranger si hi ha lloc de participació, com per exemple a París.

Els 40.930 voluntaris inscrits per fer possible el nou 9-N fan pensar al govern que la participació serà alta, segons ha destacat la vicepresidenta, que ha evitat posar un llindar per considerar-la un èxit. Tot i això, ha fet una crida a participar perquè serà determinant la lectura que se'n faci de l'èxit d'aquest procés.

La número dos del govern també ha volgut deixar clar que els funcionaris que participaran el 9-N són voluntaris i que des del govern no s'ha donat cap ordre ni consigna especial als directors dels centres educatius. ""El govern no ha demanat a ningú que faci cap acte que no vulgui fer. Tot és voluntariat", ha assegurat.

La vicepresidenta del govern ha explicat que a partir d'aquest vespre començarà a posar-se en marxa el lloc web perquè tothom qui ho vulgui pugui consultar el punt de votació que li correspon en funció de l'adreça del seu DNI, i a partir d'aquest dijous al matí estarà plenament operatiu el web, des d'on es pot imprimir la papereta de participació.

Sobre la protecció de dades, Ortega ha explicat que "no hi ha res en xarxa" i que el registre de participació del dia 9-N serà eliminat uns dies després.

Finalment, sobre el seu vot, ha afirmat: "Fa dos anys que m'estic preparant i ho faré amb una il·lusió desmesurada". No obstant, "el més important no és que voti sinó que no es quedi ningú sense votar".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut