Barcelona

Partits catalans del govern i l'oposició posen en dubte les promeses de Zapatero

La visita del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a Barcelona pocs dies després de la gran apagada de Barcelona pretenia tenir un efecte balsàmic que no sembla haver-se aconseguit. Almenys si es tenen en compte les reaccions de partits del govern com ERC i ICV, que han posat en dubte la credibilitat de Zapatero i li han reclamat exigència davant les elèctriques. Des de CiU, han recriminat al president espanyol que vingui "a donar un copet a l'esquena" i no a garantir noves inversions. Artur Mas, a més, ha insinuat que Endesa ha pagat quantitats importants de diners al Fòrum de Barcelona per eixugar dèficits antics.

Actualitzat
Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya Verds han expressat la seva decepció perquè la visita de Zapatero a Barcelona no ha aportat, diuen, mesures concretes per evitar casos com el de la gran apagada elèctrica de la setmana passada a Barcelona. Malgrat els diversos anuncis que ha fet el president espanyol relacionats amb la inversió estatal en infraestructures, els socis de govern han tornat a posar en dubte la credibilitat del dirigent.

Des d'Esquerra han criticat que Zapatero continua sense admetre l'important dèficit d'inversions a Catalunya i Iniciativa, per la seva part, ha trobat a faltar que el cap de l'executiu espanyol no s'hagi compromès a augmentar la seva exigència davant les companyies elèctriques.

Des de CiU, el seu secretari general ha criticat que Zapatero no s'hagi acostat a la zona afectada per l'apagada elèctrica i només hagi visitat "coses maques", com el Parc de Recerca Biomèdica. Josep Antoni Duran Lleida ha dit que els catalans no necessiten que Zapatero vingui a "donar-nos copets a l'esquena", però li ha reclamat "fets i no paraules".

Respecte a l'anunci de Zapatero de crear una comissió de seguiment de les inversions de l'Estat a Catalunya, Duran ha qualificat de "ridícul" aquest compromís quan el que el territori català necessita, segons Duran, són noves inversions, i no un seguiment de les ja pressupostades.

Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que Zapatero té "dèficit de credibilitat" perquè "quantes més coses promet, menys se'l creu", perquè segons Mas, "hi ha un rosari absolut de promeses incomplertes". Així mateix, el convergent considera que el president espanyol hauria d'haver "identificat" qui eren els responsables i "fer-los plegar". A banda d'això, Mas s'ha qüestionat, segons informacions que han arribat a "oïdes nostres", que Endesa des de "fa pocs mesos" ha pagat diners, "que no són calderilla" al Fòrum de Barcelona per "eixugar dèficits antics". Mas, però ha reiterat que és una informació que no afirma, tot i que les fonts són "solvents".

El president del PP català, Daniel Sirera, s'ha expressat en la mateixa línia i troba decebedora la visita de José Luis Rodríguez Zapatero a Barcelona. Segons Sirera, els compromisos que ha anunciat no resolen les inquietuds dels afectats, sinó que només pretenen tranquil·litzar els seus socis sobre el desplegament de l'Estatut. Sirera critica que Zapatero no hagi visitat les zones que van patir l'apagada, i ho atribueix a una pèrdua de credibilitat del president espanyol. Sirera qualifica de presa de pèl que Zapatero creï una comissió, perquè el que cal ara, assegura, són inversions.

En canvi, el PSC valora amb satisfacció els compromisos d'aquest dijous de Zapatero i acusa Convergència i Unió de desviar l'atenció i de protegir el controvertit president d'Endesa Manuel Pizarro.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut