Passatgers indignats pels retards a l'aeroport de Palma: "No et poden tenir sense explicacions"

Per tercer dia consecutiu, la dana ha afectat el trànsit aeri de Palma, on hi ha centenars de passatgers que han hagut de fer nit a l'aeroport

RedaccióActualitzat

La dana que ha castigat durant dos dies consecutius les Illes Balears ha donat una treva, però els efectes que ha provocat perduren. No només en carrers, cotxes i baixos, sinó també en el trànsit aeri, que encara es veu afectat per les tempestes.

Aquest divendres a l'aeroport de Palma els retards són la tònica dominant i hi ha almenys una setantena de vols que no van a l'hora.

En alguns casos, acumulen més de tres hores de retard i també hi ha vols cancel·lats.

L'aeroport de Palma ha patit retards i cancel·lacions (EFE/Cati Cladera)

Centenars de passatgers fent nit a l'aeroport

Tres dies seguits de complicacions han deixat els aeroports de les Balears plens de cares llargues, cues a les oficines de les aerolínies i fins i tot campaments improvisats.

Alguns passatgers han intentat volar des de dimecres, i han vist com avui, malgrat la millora del temps, els tornaven a cancel·lar el vol

Aquesta última nit, centenars de passatgers han hagut de dormir a l'aeroport.

Trobar hotel a Palma s'ha convertit en tot un repte, perquè cada vegada en queden menys i els preus s'han disparat.

"No et poden tenir així, sense explicacions"

"Hem dormit a terra a l'aeroport", explica la Irene, provinent d'Itàlia: "No ens han ofert cap compensació econòmica":

"Ens han dit que ens reemborsarien una nit en un hotel de tres estrelles, però no n'hi havia aquí a prop, som molts, i no podíem demanar un cotxe".

A Alfredo Cedarro, en canvi, és l'aerolínia qui li està buscant allotjament, però assegura que "no localitzen un hotel".

"Suposo que deu ser més fàcil trobar un hotel a Fraga, a Osca, que a Palma, a les Illes Balears. Això és de riure".

D'altra banda, del que es queixa Lia Bou és de la manca d'informació als taulells de l'aeroport: "Ningú té res clar. T'envien d'una banda a l'altra":

"Entenem que hi ha hagut una tempesta, però no et poden tenir així, sense donar-te explicacions ni saber què fer".

Viatgers estirats a terra a l'aeroport de Palma (Europa Press/Clara Margais)

Un passatger detingut per aldarulls

El neguit i nerviosisme pels retards i cancel·lacions ha viscut un punt àlgid aquest divendres a l'aeroport de Palma, on la policia ha detingut un home que s'ha enfrontat amb la policia.

Assegurava que era militar i que volia sortir de Mallorca fos com fos "per la pàtria" i s'ha enfrontat als agents, que l'han detingut per un delicte de desobediència greu.

Tot plegat enmig del pont del 15 d'agost, un moment de màxima afluència de visitants a les illes.

Segons AENA, s'ha reforçat el nombre de controladors aeris i s'han fet reunions per preveure la situació meteorològica.

Així i tot, els aeroports de les Balears trigaran dies a poder recol·locar tots els passatgers que s'han quedat sense vol pel temporal.

El mal temps obliga a regular encara el trànsit

Tot i que aquest matí Aena ha parlat d'una certa normalització del trànsit aeri, Enaire, l'empresa que gestiona el trànsit aeri, ho ha matisat una estona més tard.

Ha fet en dir que persisteixen les dificultats climàtiques que estan obligant a prendre mesures per regular el trànsit aeri.


Fins i tot, una mesura que anomenen "rate 0", que és prohibir momentàniament el trànsit i que no sobrevolin avions, per evitar l'acumulació d'aparells al voltant dels aeroports de les Balears.

Tot això ha provocat que persistissin uns retards que arriben després de dues jornades molt complicades amb centenars de vols cancel·lats.

 

ARXIVAT A:
AeroportsIlles BalearsMeteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut