Patronals i sindicats firmen l'acord per a l'augment salarial
Patronals i sindicats firmen l'acord per a l'augment salarial

Patronals i sindicats firmen l'acord que preveu una pujada d'un 2% dels salaris

L'acord també preveu que el 2020 el salari mínim dels convenis col·lectius sigui de 1.000 euros en 14 pagues

Actualitzat

Finalment aquest dijous, després de mesos de negociacions, patronals i sindicats han firmat l'acord que preveu un augment salarial al voltant del 2%. La negociació col·lectiva de cada conveni preveu aquest mínim marge, per intentar adaptar-se a les circumstàncies de cada empresa. Però en el cas de les empreses que vagin bé, a aquest 2% se li podrà sumar un 1% més.

L'acord també preveu que el 2020 el salari mínim dels convenis col·lectius sigui de 1.000 euros en 14 pagues. Cal tenir present, que actualment encara hi ha una vintena de convenis sectorials que estan per sota.

Tot i aquests pactes, es pot considerar un acord de mínims, ja que molts altres punts, que no són estrictament salarials no s'han pogut incloure per falta d'acord. Així, l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva presenta un document annex amb punts a negociar entre sindicats, patronal i també govern. Uns punts, que en alguns casos suposaria retocar aspectes de la reforma laboral.

Es tracta de qüestions com ara la recuperació de la ultractivitat, és a dir, el manteniment en vigència dels convenis mentre es negocia la seva renovació. També la recuperació del contracte relleu, o la jubilació obligatòria a edat ordinària. 

En la firma d'aquest dijous, a més dels agents socials, també hi han estat presents la ministra de Treball, Magdalena Valerio, però també la seva predecessora, Fátima Báñez, a banda de representants de pràcticament tots els partits polítics.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut