Moment en què Pedro Sánchez promet el càrrec de president del govern espanyol (EFE/Ballesteros POOL)

Pedro Sánchez promet el càrrec davant del rei i engega el compte enrere per formar govern

Sánchez ha promès el càrrec a La Zarzuela davant d'una Constitució i sense cap símbol religiós
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

El reelegit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès el càrrec davant del rei aquest divendres a les 10 del matí en un acte protocol·lari al palau de La Zarzuela, una vegada que el reial decret amb el seu nomenament ha sortit publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) amb la signatura de Felip VI.

El monarca s'ha mostrat molt seriós durant els quatre minuts escassos que ha durat l'entrada de Sánchez a la sala, les salutacions protocolàries, la promesa del càrrec i les fotos oficials.

 

L'acte ha arribat quan no fa ni 24 hores que el Congrés el va escollir per majoria absoluta, amb els suports de l'independentisme català i basc i el ferm rebuig de la dreta i l'extrema dreta, molt crítiques amb l'amnistia.

L'hora i el dia de la presa de possessió es va fer pública després de la reunió entre el monarca i la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que aquest dijous a la tarda es va desplaçar fins a La Zarzuela per comunicar-li formalment el resultat de la votació.

Francina Armengol ha comunicat els resultats de la votació al rei (EFE/Francisco Gómez)

La presa de possessió ha estat al Saló d'Audiències, on Sánchez ha acatat la Constitució per exercir el càrrec al capdavant de l'executiu de coalició entre el PSOE i Sumar.

Ho ha fet davant d'un exemplar del text constitucional i sense símbols religiosos, com va fer en les dues anteriors ocasions en què va prometre el càrrec davant del rei, el juny del 2018 i el gener del 2020.

En aquest acte solemne, la ministra de Justícia ha exercit de notari major del Regne. També hi han participat altres autoritats com el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, el president del Tribunal Constitucional i els presidents del Congrés i del Senat.

 (EFE/Ballesteros POOL)

El següent pas de Sánchez, ara que ja ha pres possessió, serà anunciar els integrants del seu nou gabinet. Podria fer-ho en les pròximes hores, al cap de setmana o dilluns a tot estirar.

La setmana que ve ja se celebraria, doncs, el primer consell de ministres de la legislatura. Sánchez i Yolanda Díaz, que es dona per fet que continuarà de vicepresidenta, han perfilat en les últimes hores la configuració de l'executiu.

ARXIVAT A:
Felip VI Pedro Sánchez Govern espanyol
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut