Pedro Sánchez veu factible un "finançament singular" per a Catalunya

El president espanyol assegura que el futur de Catalunya dependrà de la "relació estratègica" entre el PSC i ERC i lloa el paper dels republicans en "l'estabilització de la situació política"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

Pedro Sánchez manté que un finançament "singular" per a Catalunya és possible i no incompatible amb una millora per a la resta d'autonomies. "És compatible millorar el sistema de finançament autonòmic des del pla multilateral i, alhora, articular un finançament singular per a un territori tan important com Catalunya", ha afirmat el president espanyol en una entrevista a La Vanguardia. Aquest finançament singular és "factible", ha afirmat.

ERC ha posat el concert econòmic com a condició per avalar una eventual investidura del socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat, i el mateix Illa ha respost que el govern espanyol reconeixerà la "singularitat de Catalunya" i millorarà un sistema de finançament que diu que és injust.

Sánchez ha recordat que negociar aquest finançament és un dels punts de l'acord d'investidura a què van arribar els socialistes i ERC.
 

Consolidar la "relació estratègica" amb ERC

El dirigent espanyol ha lloat el paper d'ERC en "l'estabilització política" de Catalunya i ha reivindicat que, sense el lideratge dels republicans, no hi hauria ni indults ni amnistia. En ple debat intern dels republicans després de les últimes desfetes electorals, i amb l'horitzó del ple d'investidura fixat per al 25 de juny al Parlament, Sánchez ha dit que el PSC i ERC s'han d'entendre:

"El futur de Catalunya i, en bona mesura d'Espanya, dependrà que es consolidi aquesta relació estratègica entre el PSC i ERC".

Sánchez ha afegit que Pere Aragonès ha estat "un bon president en circumstàncies molt difícils".

Respecte de les converses amb Junts i ERC amb mediació internacional, Sánchez ha indicat que ara es troben "en la fase de consolidació d'un espai de confiança" i ha apel·lat a la discreció. "Si arribem a pactes, seran absolutament transparents, públics i coneguts", ha manifestat.

El cap del govern espanyol i líder del PSOE ha dit que manté la intenció de fer-se "una foto" amb Carles Puigdemont. "De fet, amb tots. Amb Puigdemont, Junqueras o Marta Rovira quan vingui", ha enumerat. I ha advertit Junts que seria un "enorme error" que donessin suport a una moció de censura del PP i Vox contra ell.

El president espanyol ha continuat criticant la "màquina del fang" ben greixada de PP i Vox i ara també d'Alvise Pérez. Sánchez ha afirmat que vol acabar amb la "impunitat" de la "màquina d'entitats d'ultradreta que presenten denúncies i pseudomitjans de comunicació que propaguen mentides i desinformació".

Carles Puigdemont veu "escandalosa" l'oferta de Sánchez a ERC, i l'acusa de fer "xantatge" només perquè sigui investit Salvador Illa. 

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut