La caravana de tractors, aquest dimecres, a la C-16 a l'altura de Vacarisses

La protesta de la pagesia, a Barcelona: per on entren els tractors i per quins carrers passen

Entren per la Diagonal i per la Meridiana i aparquen a la Diagonal i la Gran Via, mentre Trànsit ha fet una crida a evitar l'ús del cotxe i agafar el tren
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agricultura

Notícia actualitzada: Més de 2.000 tractors entren a Barcelona per mostrar l'enuig de la pagesia


El sector de l'agricultura i la ramaderia està en peu de guerra: les mobilitzacions dels pagesos s'han dirigit aquest dimecres cap a Barcelona, on han arribat cap a les tres del migdia.

Després d'un dimarts molt complicat als principals eixos viaris d'arreu de Catalunya, els pagesos mobilitzats han passat la nit tallant diferents carreteres i autopistes del país.

Els pagesos esperen que la marxa lenta de tractors fins a Barcelona serveixi per posar en valor la seva feina i perquè les administracions els escoltin i donin resposta a les seves reivindicacions.


Quins carrers de Barcelona estan afectats?

Els tractors d'arreu de Catalunya han entrat a Barcelona per aquestes vies:

Avinguda Diagonal: Els tractors que venen de Lleida, de l'Ebre, del Camp de Tarragona i de la zona de Vilafranca han entrat per aquesta avinguda i hi aparcaran, amb la capçalera a la cruïlla amb el passeig de Gràcia.

Avinguda Meridiana: Les rutes que venen de Girona i de la Catalunya Central han entrat per la Meridiana, han continuat pel carrer Aragó, el passeig de Gràcia i la Gran Via, i estacionaran els tractors a la Gran Via, davant del Departament d'Acció Climàtica.

Des dels dos punts d'estacionament dels tractors, els manifestants aniran fins davant de la delegació del govern espanyol --al carrer Mallorca, 278-- i davant de la seu de Comissió Europea --al passeig de Gràcia, 90.

Posteriorment, s'iniciarà una marxa a peu fins al Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, on el president Pere Aragonès i el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, rebran els seus representants cap a les quatre de la tarda.

Després de la trobada amb Aragonès, els pagesos tornaran a peu fins als tractors i està previst que facin els trajectes de retorn per les mateixes vies d'arribada.

Una quinzena de tractors a l'AP-7, a Medinyà, aquest dimarts (ACN)

Vinguts d'arreu del país

Els tractors dels pagesos de Ponent, que han format el gruix majoritari dels tractors mobilitzats aquest dimarts, han baixat cap al Bruc, aquest dimecres, on s'han aturat per reomplir els dipòsits amb un camió cisterna que han desplaçat fins a aquest indret.

Els agricultors i ramaders de la Catalunya Central han fet marxes lentes per la C-17 i la C-33, i per la C-16 i la C-58, totes en direcció a l'entrada de Barcelona per l'avinguda Meridiana.

Els pagesos de Tarragona i les Terres de l'Ebre arriben a Barcelona per l'AP-7 i es preveu que hi entrin per la Diagonal sobre les 14.00.

Pel que fa als pagesos de les comarques de Girona, que també tenen previst entrar per la Meridiana, baixen per l'AP-7 després de pactar amb els Mossos d'Esquadra poder-ho fer per aquesta via a canvi d'obrir l'N-2 aquest dimarts. Això, pot provocar talls a l'autopista durant hores.

 

Davant d'aquestes mobilitzacions, Trànsit ha fet una crida a evitar l'ús del cotxe i optar per desplaçar-se en tren.

ARXIVAT A:
Trànsit Agricultura Sequera Ramaderia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut