Mata, en una platja que apareix al videoclip
La cançó de Mata "Lloret de Mar" ha fet la volta al món (Kandale Films)

Per què el videoclip de la cançó "Lloret de Mar", que sona al FIFA, s'ha rodat a Màlaga

La cançó és un èxit mundial del raper polonès Mata, que va viure al municipi de la Costa Brava quan era adolescent

RedaccióActualitzat

Michał Matczak, conegut com a Mata, un popular raper polonès, està triomfant amb el seu últim videoclip, "Lloret de Mar". Un tema que és número 1 a Polònia i que forma part de la banda sonora oficial del nou videojoc de futbol EA Sports FC 25, l'antic FIFA.

El vídeo ja ha fet la volta al món i ha desconcertat alguns, sobretot aquells que esperen veure Lloret de Mar en les imatges. I és que, tot i que la cançó es diu Lloret de Mar, i l'autor es va inspirar en aquesta localitat turística de la Costa Brava, el videoclip ha estat rodat a Màlaga.


Com és que s'ha rodat a Màlaga

Aquest raper de 24 anys és una celebritat a Polònia i el seu treball per al videojoc ha estat una catapulta mundial, que li ha obert les portes a altres països i al món dels gamers.

L'equip polonès encarregat del videoclip, que esperava rodar a Lloret, va comptar amb la productora Julia Zenczewska, que ha estat realitzadora i productora de televisió a Polònia, però que --segons es desprèn del seu Instagram-- actualment viu a Màlaga i treballa per a Kandale Films, la productora del director malagueny Kike Mesa.

Segons ha declarat Mesa al diari Empordà, Zenczewska "els va fer veure que resultava més fàcil treballar des de Màlaga i que els paisatges mediterranis es donen la mà", i els va oferir l'oportunitat de fer-se càrrec de l'enregistrament del videoclip de Mata.

"Lloret de Mar" és un èxit mundial de Mata (Kandale Films)

La productora i el director malagueny --conegut per les produccions de terror "Imborrable" i "Maniac Tales" a Netflix-- van escombrar cap a casa i amb dos equips de 30 i 40 persones, en una coproducció espanyola i polonesa, entre el 28 i el 29 d'agost es va rodar el videoclip a la platja de Màlaga.

Els responsables del videoclip admeten al portal 324.cat que "pot semblar curiós" que es rodés a Màlaga quan es diu "Lloret de Mar", però afegeixen que en el món del cinema estan "acostumats" a ficcionar escenaris, i conclouen: "Ningú podrà esborrar el nom de la cançó".

Localitzacions poc glamuroses

Segons ha explicat Mesa a Empordà, entre les raons per les quals es va triar Màlaga també hi ha la de voler trobar "localitzacions poc glamuroses", com el mateix estil del raper, diuen. El director explica que el noi va viure a Lloret de Mar quan era adolescent --i "freqüentava entorns de l'extraradi"--.

Així que es van localitzar la platja i les zones de Màlaga més populars. Un dels escenaris és el popular bar Maqui del barri de La Unión, un local senzill on es van convocar diversos extres lluint la samarreta del FC Màlaga.

Cameo del porter Szczesny

Les samarretes són picades d'ullet al món del futbol, així que, a més dels colors del Màlaga, també es va rodar al camp de La Rosaleda i es va comptar amb l'aparició del porter polonès Wojciech Szczesny, que té una casa a Marbella. El raper va gestionar el cameo del futbolista, que surt amb la seva dona, Marina Luczenko, a la platja.

El porter --ex de la Roma, l'Arsenal i la Juventus-- estava jubilat, fins que aquesta setmana l'ha fitxat el Barça per substituir el lesionat Ter Stegen. El cantant, en una altra picada d'ullet, apareix al videoclip amb una samarreta del Barça amb el 10 a l'esquena, sempre associat a Leo Messi.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut